KILPAKALASTUS BLOGI

5. maalis, 2020
5. maalis, 2020

SM pilkit Ruotsissa  29.2-1.3.2020 

Viime vuonna kun tuli pärjättyä niin hyvin SM kilpailussa Luulajassa pääsin automaattisesti kilpailemaan tänäkin vuonna SM pilkkeihin sekä henkilökohtaisessa sarjassa että joukkueessa. Jännittäviä aikoja elettiin viikkoja ennen SM kisoja ja jääolosuhteiden vuoksi SM järveksi valikoitui Letten joka sijaitsee mielestäni jossain kaukana  etelä Ruotsissa lähellä Norjan rajaa. SM järvihän ehti muuttua 2 kertaa matkan varrella joten ei monillekaan ollut kovin entuudestaan tuttu järvi paikallisia lukuunottamatta. Järvestä ei ollut saatavilla kunnon syvyyskarttaa mutta tiedettiin että se on säännöstelty järvi ja vesi oli 7 metriä tavanomaista alempana.

Helmi Sarpola sai nuorten peruutuspaikan kisoihin ja lähti minun matkassa tutustumaan ja kilpailemaan Ruotsin SM-kisoihin. Lähdimme torstai iltana Torniosta Råneåån josta bussi lähti kohti kisapaikkaa. Bussi saatiin melkein täyteen ja yö sujui kivasti nukkuen bussissa. Tosi mukava porukka oli meitä bussissa meidän seuran Råneå SFK,n Stig Granstrom oli hoitanut meille kaikki kuljetukset, majoitukset yms. lyhyellä varoitusajalla joutui majoituksiakin muuttamaan kun kisajärvi muuttui matkan varrella.

Olimme perjantaipäivänä perillä meidän retromajoituksessa ja lähdimme siinä iltapäivällä viereiselle järvelle testaamaan vähän välineitä. Ruotsalaiset katsoivat meitä suomalaisia vähän hulluina että pilkille ensimmäisenä! Kävelimme siellä sulalla heinäpellolla rivissä ja varmaan naapuritalon asukkaatkin katsoivat hitaasti että ketä hulluja tuolla oikein haahuilee reput ja kairat selässä. Testipilkkimisen jälkeen saimme vähän osviittaa siitä että millä kannattaa pilkkiä tämmösellä järvellä. Tosi tummia olivat ahvenet mitä me saimme. Minulla toimi parhaiten pieni erityispainotettu messinkinen pikku-Ellu 37.

HENKILÖKOHTAINEN KILPAILUPÄIVÄ. Aamulla klo. 7 lähdimme linja-autolla kisapaikalle sinne oli n. 40km. majoituspaikasta. Järvi oli jaettu kahtia ja pohjoinen puoli oli käytössä lauantaina henkilökohtaisissa sarjoissa. Helmi osallistui ensimmäisenä päivänä paralletävlingiin tai varjokisaan miten me sanotaan. Varjokisapaikka oli siinä ihan vieressä missä parkkipaikkakin. Järvi oli kooltaan 500mX700m

Porisin siinä ruotsalaisten Norrbottenilaisten kilpakumppaneiden kesken ja kaikilla oli aika epävarma olo kun ei yhtään aavistusta ollut että minne menemme. Olimme kuulleet että siinä vasemmalla kivikkojen rinteillä oli potentiaalisia kalapaikkoja. Minäkin olin nyt ensimmäistä kertaa yksin Ruotsalaisten kanssa SM-reissussa niin minun piti nyt pärjätä ihan omilla avuilla ilman vertaistukea kun Mika jäi Suomeen.

Aika pitkä matka piti kävellä kisajärvelle metsän poikki oikasimme ja kisajärjestelijät olivat tehneet kovasti töitä laittaen kävelysiltoja yms. maastoon. Jää oli kirkas. Kaikilla oli pakko olla jääpiikit kengissä. Kisa kun alkoi niin kävelin vaan aika järven perälle sinne tuli jonkin verran porukkaa ja yksi tuttu mies Jällivaarasta ja ajattelin hänet nähtyäni että en varmaan kovin huonossa paikkaa ole. Tein reijän aluksi n.15 metrin päähän rannasta n. 5 metriä vettä oli siinä. En saanut mitään mutta näin että joku sai siitä vään ulompana.  Kairailin siinä ja ei mitään tapahtunut. Palasin sitten vähän takasinpäin niemenkärjen tuntumaan. 20 minuuttia ja ensimmäinen ahven tuli. Pieniä olivat ja saattoi saada useampiakin kaloja. Sain 55 messinki-hopea pilkillä sekä sillä erikoispainotetulla messinki 37 johon sitten pääosin päädyin kun niin huonosti tuli kalaa niin en oikein uskaltanut alkaa vaihtamaan ja testailemaan muita. Värikoukuilla saivat kuulemma paremmin mutta tuo alue missä minä olin siinä ei minulla hirveästi ollut vertailukavereita ja kun katsoin niin minä nostin 2 kalaa ylös siinä ajassa kun he nostivat yhden.  Hälytyskellot alkoivat soida vajaan kahden tunnin kohdalla kun ruotsalaiset istuivat ja eivät saaneet mitään ja yksikin siinä juoksi ja verrytteli lämpimikseen että joo….  Olihan se kala hakemisessa ja 1,5 tuntia ennen kisan loppua kalan tulo hiipui ja piti ruveta hakemaan uutta paikkaa. Menin niemen toiselle puolelle ja en sieltäkään onnistunut saamaan ja loppuaika meni kairaillessa. Pieni valon pilkahdus tapahtui 5 minuuttia ennen loppua kun sain syvemmältä viimesellä reijällä 3 miniahventa.

Osa oli saanut  tosi isoja ahvenia esim. Isabelle Wassbergen joka oli minun kanssa yhtä aikaa punnitusjonossa niin sai melkein kilon ahvenen jotain päälle 900gr painoi ja hänhän tuli sitten toiseksi naisten sarjassa. Minulla oli jotain 1,3kg kalaa ja olin 18.  No harmihan se oli että hukkasin kalat lopussa mutta näin ummikkona siellä niin ei voinut valittaa naisten sarjan voitti paikallinen Lotta Engvall 4,7kg

Miesten sarjan voittaja pilkki päälle 7kg. kuulemma 0,5 metrin vedestä värikoukulla. Kyllä he sen homman osaavat. Grattis vaan!

Helmi kertoi saaneensa varjokisassa 7 kalaa ja tuli naisten sarjassa neljänneksi (nuorten sarjaa ei ollut) Tosikitsas oli ollut se pikkujärvi.

  

SUNNUNTAI joukkuepäivä

Tänään eteläpuoli järvestä.Lunta oli satanut yöllä reilusti. Helmi osallistui myös joukkuekilpailuun. Minä olin taas Susannen ja Lenan kanssa samassa naisten joukkueessa. Olin ihan pihalla ja meillä ei oikein ollut mitään suunnitelmaa ja paikkaakaan tiedossa. Mutta siinä startissa kun lähdimme kävelemään jonossa niin Helmi päätti että lähtee yhden edellisen päivän kisassa pärjänneen paikallisen perään ja niin hän oli mennytkin ja oli ensin innoissaan että YES! mikä paikka mihin hän oli päätynyt heidän perässä. Kaikki melkein olivat paikallisia oli Arvikaa lukenut selässä ja tre krookkia yms. Helmi oli aatellut että no nyt ollaan kalapaikoilla, että ei muuta ko pilkkimään. No eipä kalaa ollut alkanut kuulumaan ja kaikki olivat olleet ihan hukassa ja kairanneet ja EI MITÄÄN. Helmi oli lähtenyt siitä sitten vähän jatkamaan matkaa ja onneksi koska oli löytänyt sitten kalaa 20 minuuttia aloituksesta.

Minullahan kävi niin että kävelin perälle oikeaa puolta siinä jonossa n. reilu 4km. siirtymä 30 minuuttia ja lähtölaukaus kun kuului sain jo tehdä reijän. Näin että Lena tuli myös alueelle ja hän saikin heti kalaa siinä ulompana. No minulle ei sattunut hyvin ja ei tapahtunut mitään vaikka kokeilin syvemmältä ja rannasta ja vaikka mitä. Siinä pyöri ja kairaili ruotsalaisia ja kuulin kun he huusivat toisille että ingen fisk här. Silloin tein päätöksen että kävelen järven toiselle puolen kuvitellen että se on parempi puoli kun Helmikin meni paikallisten perään sinne. No ei mitään tapahtunut toisellakaan puolen ja en nähnyt että muutkaan olisivat juuri saaneet mitään. Porukkaa tuli sieltä rannan tuntumasta siihen niemen kärkeen kivikolle kairailemaan tosi matalaan ja ei mitään näyttänyt heilläkään tapahtuvan. Tein historiaa ja join mehun kesken SM kilpailun ja mietin MITÄ MINÄ TEEN aikaa oli kulunut jo reilu tunti. Ajattelin että siihen meni joukkuemahdollisuudet ja että en voi pettää joukkuekavereita kun Lena ja Susanne saivat edellispäivänä kuitenkin hyvin kalaa. Katsoin vaihtoehtoja ja päätin palata taas takaisin sille puolelle mistä olin aloittanut mutta jonkin verran aikasemmaksi lähtöpaikkaan päin . Näin nimittäin porukkaa paljon enemmän sillä puolella. Kun pääsin sinne perille näin että jotkut saivat kalaa ja näin Lenan miehen Jerryn ja hän näytti saavan siinä matalalla aika hyvinkin. Päätin jäädä siihen pyörimään ja ehkä 6. reikä matalalle sain klo.11 ensimmäisen kalan kun kilpailuaikaa oli kulunut 1,5 tuntia (SM-kisaa siirrettiin ja lyhennettiin 30 min.aloituksesta)  No YES toivoa oli etten ilman kalaa jää. Kokeilin värikoukut yms. mutta ei auttanut kun kunnon kalapaikkaa ei ollut. Turvauduin vaan sitten siihen painavampaan  37messinkiin. Sain tällä alueella kerättyä tosi pieniä ahvenia ja sain kalaa yht.ehkä 600gr MUTTA onneksi minun ruotsalaiset joukkuekaverit olivat loistossaan täällä ja handlasivat homman. Menin punnitukseen ja Susanne oli odottamassa ja sanoi saaneensa n.kilon ainakin ja hänellä olikin tosi iso ahven n.700gr. ja pieniä päälle hän oli saanut toisenkin melkein reijälle mutta tiputtanut sen.  Odottelimme siinä sitten Lenaa ja siirtymäaikaa ei ollut paljon jäljellä enään. Lena ehti kuin ehtikin maaliin ja niin kuin arvelin hän oli saanut hyvän pussin ahvenia. Laitoimme sitten kalat yhteen ja punnitukseen, pussi tuntui tosi raskaalta ja painoikin 3.3kg. YES. Näimme siinä että paikalliset jotka tulivat perässä heillä painoi 3,6 eli oli niitä muillakin. Palkintojen jaossa jännättiin että miten käy no hopeaa tuli ja vain 300gr erolla kolmannella joukkueella oli 2,4kg eli aika iso ero kolmansiin. Mahtava juttu kun melkein päihitimme paikallisen osaajajoukkueen ei olisi kyllä uskonut että näin hienosti menee ja saisimme SM- mitalin toisena vuonna peräkkäin.

Helmin joukkue jäi pienellä erolla pronssista ja heillä meni tosi hyvin ja Helmi sai hyvää kokemusta tämän perän kilpailuista.

Oli taas hienot kilpailut ja tunnelma! Ensi vuonna sitten on jo paikka joukkueessa ja karsinnan kautta taas yritän myös henkilökohtaiseen sarjaan Ruotsin SM pilkkeihin 2021.  JAANA

HYVÄ RÅNEÅ SFK!

 

 

LAUANTAI henkilökohtaiset http://www.sfktrekroken.se/wp-content/uploads/2020/03/2020-02-29-Individuella-resultatlistan-SM-Pimpel-2020.pdf

 SUNNUNTAI joukkue http://www.sfktrekroken.se/wp-content/uploads/2020/03/2020-03-01-Lag-resultatlistan-SM-Pimpel-2020-1.pdf

 

 

9. joulu, 2019

Alkutalven kuulumisia täältä Meri-Lapin pilkkijäiltä.

Tänä talvena on tullut käytyä 9.11 ensimmäiset pilkkikilpailut pienellä Santalammella joka sijaitsee Tervolassa Ylitornion rajalla. Ensimmäistä kertaa järjestimme kilpailut siellä ja pääosin särkiä pilkimme sieltä. Rouvat saivat suurimmat tulokset sieltä mutta siellä sattui olemaan tosi kylmä että tuli kyllä karaistuttua heti ja on tarjennut jäillä sen jälkeen.

Linkki tuloksiin http://www.merilapinuk.fi/418990798

Mikan kanssa kävimme 17.11 Råneån seuran kilpailussa Sladanissa. Sieltä tuli hyvin kalaa ja Mika pilkki uudella oranssilla SM Ellulla ja sai paljon kalaa sekä pieniä että isoja ahvenia ja voitti miesten sarjan. Minä pilkin pääosin lätkällä vähän isompia ahvenia vaikkei niitä niin nopeaan tullut kuin Mikalla. Minulla on ollut vähän säätämistä noissa välineissä kun olen aina saanut kaikki jotenkin sekaisin heti alkumetreillä ja en ole oikein kerennyt valmistautumaan kisoihin. ...no mutta kuitenkin voitin siellä naisten sarjan vajaalla neljällä kilolla mutta tietty harmitti kun Mika sai melkein puolet enemmän.

KOLMEN JÄRVEN CUP tuli käytyä taas Torniossa. Tämä cupkilpailu on meillä joka vuotinen. Tänä vuonna oli osallistujia huomattavasti enemmän kuin viime vuonna. 

24.11 Ensimmäinen osakilpailu KORPIJÄRVI. Se on mukava pilkkijärvi. Meidän valmistautumiset itse kisaan oli taas vähän niin ja näin. Kovin tulos tuli Eijalla joka pilkki lähtörannan tuntumassa isoja ahvenia. Miikka sai isoja ahvenia järven keskeltä ja voitti miesten sarjan. Minä en meinannut löytää kaloja millään mutta kisan puolessa välin ajauduin alueelle rantaviivaan josta aloin saamaan kaloja mutta ne olivat aika pieniä ja eipä niillä juhlittu.

Cup2 Sattajärvi 1.12 on ollut meillä tauolla 2 vuotta koska kalaa ei oikein ole tullut sieltä. Ei ne hurjia olleet saaliit vieläkään. Rannoilta pilkittiin pikkuahvenia. Minäkin sorruin pikkupilkillä narraamaan niitä. Kisan lopussa n.puolta tuntia ennen kun minulla ei ollut kalaakaan kuin vajaa.300gr. ja olin ottanut jo mun lempparipilkin takaisin käyttöön sadattelin siinä että enhän mää osaa enään pilkkiäkään että laitanko vehkeet myyntiin niin samantien nappasi isohko ahven jolla lähes tuplasin saaliini.

Emmi ja Helmi kävelivät juuri ohi ja voivottelimme että pientä pientä vaan tulee, samantien todistusaineisto isommasta mätkähti siihen jäälle ja minä sitten selittelemään että en oo kyllä tämmöstä tänään vielä nähnyt.

Mutta järven perällä oli paikka josta oli tullut isoja ahvenia... Jani tietää. Mikalla oli 1535gr ja kuudes sija. Minulla 510gr ja neljäs sija. Voittosaalis 2935gr.

KIVIJÄRVI 8.12 kinkkupilkki ja Finaali. Taas oli valmistautuminen vähän niin ja näin ei mitään harjotteluakaan ehditty tekemään. Innokas Lauri poika lähti taas aamulla meidän kyydissä kohti Kivijärveä. Lauri oli käynyt harjottelemassakin Kivijärvellä.... ja Prännärissä myös (ja ties missä) Prännäriin hänen pitää päästä aina koulun jälkeen vaikka olisi jo pimeää joten häntä saa vähän toppuutellakin että ei kannata kovin pimeällä lähteä.  Konsta poikakin tuli taas pitkästä aikaa kisoihin kun saimme kyytiä järjestettyä hänellekin.

Kivijärvi tosi hankala paikka. Porukkaa oli paikalla reilu 50. Kilpailu ei ole kilpailu jos ei jotakin häslinkiä olisi.  Kun kisa alkoi, alkoi myös minun kairan etsintä..mihin matkan varrelle lie taas oli jäänyt. Jarkko meidän nuorisovastaava lainasi autostansa Helmin kairaa minulle kun Helmi ei ollut nyt kisassa mukana.

Minä kävelin TAAS sinne minun paikkaan järven perälle ja sinnehän Jarkkokin tuli ja Lauri jo olikin siellä...Ahaa Lauri oli varmaankin harkoissa saanut hyvin kaloja sieltä. Mika jäi lähtörannasta oikealle ja oli saanut hyvin kalaa jo ensimmäisestä reijästä. Minä en saanut alussa mitään samaten Laurillakin oli alkuvaikeuksia, mutta Jarkko sai heti ahvenia siinä ja myöhemminkin isoja särkiä. Lauri sitten kyllä kehuskeli siinä että oli saanut harkoissa hyvin kalaa, johon hän itse totesikin että taisin onkia kaikki kalat pois..... Joten Lauri lähti kairailemaan ympäriä järveä ja etsimään kaloja, työnteko palkitaan on iskostunut Laurin alitajuntaan.

Minä luovuin sitten pitkin hampain lätkästä ja laitoin pienen 30mm Ellun ja pikkukoukun niin aloin saamaan pikkusärkiä ja pieniä ahvenia. En tiedä, taisi olla virhe.. olisi kannattanut palata takaisinpäin normivälineillä ja pilkkiä kunnon ahvenia niinkuin jotkut tekivät.

Konsta kävi mutkan meidän luona ja sanoi että jonkin verran on saanut kalaa ja oli myös lopussa mennyt samaan paikkaan missä Mika oli. Konsta pilkki samanlaisilla välineillä kuin Mika lätkällä ja Ellu 55 ja pienet vihreät helmimorrit. Ellu 55 taisi olla käytössä kaikilla jotka sijoittuivat kärkituloksiin ja minä en edes malttanut kokeilla  55 pilkkiä...ÄÄÄH!

Kisan lopussa oli kala alkanut hyvin syömään ja tapsia oli pitänyt reilusti pidentää. Osa porukasta sanoivat että kala oli aika arka että jos kairaili ympärillä niin kala pisti suun kiinni. Mutta onneksi oli taas fiksua porukkaa ja ei tarvinnut kenenkään hermostua jos joku tuli liian lähelle kairaamaan.

Mika sijoittui kolmanneksi 1456gr minä viidenneksi 783gr Konsta voitti nuorten sarjan ja kinkun tuloksella 709gr.

MINÄ lupasin itselleni että minäkin alan taas pilkkiä ja valmistautumaan kunnolla ja etsimään sitä voitontahtoa kun kausi taas käynnistyy kunnolla.

P.S minun kaira löytyi meidän autosta paikasta jemma.

JAANA

 Linkki tuloksiin

 http://www.merilapinuk.fi/432789703

 

 

7. huhti, 2019

Vuoden kohokohta SM pilkit Kemissä. Nämä kilpailuvalmistelut ovat alkaneet jo 2 vuotta sitten kun lupa kilpailuihin saatiin. Me olemme järjestävän seuran Meri-Lapin urheilukalastajien jäseniä ja tiesimme että itse kisapäivänä me olemme kisailemassa joten teimme talkoita lähinnä esivalmisteluisssa ja kun meillä oli SM kisoja monella käytynä, tiesimme aika paljon kompastuskiviä mihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Paljon vanhempia ihmisiä otti yhteyttä ja anoi erityislupia liikkumiseen  terveyden yms. vuoksi. Mahtava juttu tässä me näemme kuin tärkeä harrastus pilkkiminen on monille että jäälle pitää päästä vaikka viimeisillä voimilla.

Vähän yllätyksenä tuli se liian pitkälle mennyt eläinaktivistien hyökkäys, törkeällä tavalla yritettiin pilata tapahtumaa ja häirittiin järjestäjien työtä. Ei muuta sanottavaa kuin entistä paremmalla innolla vaan pilkkikilpailuihin ja kaikki muu paitsi kalastus on turhaa. Viikolla puhelin pirisi koko ajan ja pilkkipajalla kävi aika tohina.

Kisapäivänä menimme ajoissa (tai niin ainakin luulimme) paikalle. Paljon tuttuja tavattiin ja ruotsalaisia kilpakavereita tuli myös kisaamaan tänne Suomeen. Tohina kävi myyntipöydän ympärillä. 2 tuntia meni siinä kuin ajatus vaan ja anteeksi niille jotka eivät vielä saaneet haluamiaan pilkkejä mutta kyllä niitä kovasti tehdään ja yritetään panostaa siihen tulevaisuudessakin enemmän.

Meillä oli Mikan kanssa suunnitelma tähän SM kilpailuun, meillä on yksi innokas kilpakaveri joka talvella harjoitusajan puitteissa kulki paljon merellä kalapaikoilla testaamassa välineitä ja eri paikkoja.Samainen mies sijoittui hyvin esikilpailussa mutta itse kisa meni hänellä jonkin virhearvioinnin vuoksi vähän pieleen.

Lähtöpaikalla porisimme ja kuljimme samaa matkaa erään persoona trainerin PT,n kanssa.Meillä ei ollut kiire kun emme aikoneet kauas kävellä tällä kertaa. Huvitti kun Mikakin siinä pysähtyi laittamaan lahkeita kenkiin ….hohhoijaa että joo tosi hyvä yritys -…saada muut menemään vaan ohi eteenpäin. Meillä oli kolme vaihtoehtoa kalapaikoissa joista ohitimme ensimmäisen ja toinen paikka n. 2 km. lähtöviivalta oli se mihin päätimme jäädä. Kolmas suunniteltu paikka ja matalikko olisi ollut siitä n.puoli kilometriä eteenpäin.

Matalikolle ei tullut paljoa porukkaa, niin saisimme rauhassa tästä aloittaa. Mika oli käynyt siinä talvella ja kertoi että siinä on hyvin kalaa aika pienellä alueella ja niinhän ne olivatkin ehkä parisen metriä kuulemma sivussa alkuperäisestä kohdasta. PT näytti jäävän myös vähän sinne taemmas ja Hovatovin Salla ohitettiin myös siinä lähistöllä.

Kello kymmeneltä alkoi kilpailu ja tein reijän ja JIHUU aloin heti saamaan ahvenia ei mitään isoja mutta tasaisesti tuli koko ajan. Olin ehkä n.20 minuuttia tällä avannolla. Mika liikkui koko ajan ja hän sai ensimmäiset kalat vasta neljänneltä reijältä. Mitä enemmän hän meni matalikon piikkiä kohden tuli paremmin ja isompia kaloja. No ihan hyvin ja suunnitellusti lähti käyntiin tämä kilpailu ja psyykkasin siinä itseäni että jos 1,5kg. tunnissa nyt saan kalaa niin hyvä tulos tulee. Lupaavaa kun kuitenkin olen kalassa koko ajan kiinni. Pilkin sillä uudella 90mm. pilkillä jolla olen nyt pärjännyt Ruotsissakin. Nyt käytin oranssi/kuparia joka osottautui erinomaiseksi ahven pilkiksi kun viikolla kävimme Torniossa merellä testaamassa. Morri oli Mikan tekemä 14 nr,n koukulla.  Käytin välillä sitä minun lemppari luotto pilkkiä kaikki tietää mikä se on.

PT tuli myös alueelle ja pari muutakin. Minulle sattui taas häslinkiä. JUMALATTOMAN iso ahven otti kiinni ja nostin sitä ylös ja työnsin käden vastaan no apua se katosi välijään väliin ja huusin siinä Mikalle että nostokoukkua ja Mika katsoi sieltä kaukaa että EI mitä ihmettä siellä nyt tapahtuu….?  No minä yritin kontallani varovasti sitä ahventa hakea ja pidin pyrstöstä kiinni ja en tiennyt mitä teen ja paniikki meinasi iskeä, no PT juoksee sieltä nostokoukun kanssa mutta onneksi sain ahvenen kääntymään ja sain sen vedettyä ylös ja se oli vielä kiinni kuitenkin siiman päässä. HUH, Huh ja muistin jälkeenpäin että kisassa ei saa avustaa toista kalan nostossa joten hyvä kun sain sen itse siitä ja kiitos vielä PT henkisestä tuesta! Kädet valuikin sitten verta koko loppu päivän.

Salla kävi myös alueella siinä pyörimässä mutta palasikin kuitenkin takaisin alku reijille koska sieltä oli tullut hyvin ahvenia ja isompia. Mika teki virheen ja kävi kolmannen tunnin jälkeen mutkan Peräkarin saaren luona. Se turha reissu taisi maksaa hänelle aika paljon. 20 minuuttia ja Mika oli takaisin tässä kalapaikassa pilkkimässä taas kaloja. Mika sai kisassa yhden särjen ja minä 2 eli ei ollut särjistä riesaksi ainakaan meillä.

Kisa kun loppui niin juttua taas riitti ja meillä ei ollut nyt niin raskas päivä koska ei tarvinnut kovin paljoa kairata..  Kiitos ei haittaa, sitä on tullut väännettyä tänä talvena ihan tarpeeksi.

Punnituksessa kävi ilmi että kalaa tuli paljon. Salla sai ennätyssaaliinsa 7,3 kg. hänelle oli sattunut hyvä paikka siinä alussa. Myös moni muu rikkoi SM saalis ennätyksensä ja ilolla saimme kuunnella kun porukat olivat tyytyväisiä. Minun kalani painoivat 7,4kg ja Mikalla 9,9kg.

Kyllä täytyi olla tyytyväinen. Minä sain hopeaa ja ensimmäisen henkilökohtaisen SM mitalin Suomesta ja joukkue kultaa tuli naisissa. HYVÄ Elisa ja Anne. 

Paljon jäi sanomatta mutta mahtava päivä vietettiin Kemissä ja mukavat muistot jäi siitä.

Erkki Jaakkonen siellä jossakin tämä kilpailu oli sinun muistolle

 

TULOKSIA  alla olevassa osoitteessa

https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/wp-content/uploads/2016/11/SM-pilkki-6.4.2019-Kemi-1.pdf

 

Nyt aletaan valmistautumaan Ruotsin piirin mestaruuskilpailuun jossa karsitaan kilpailijat Ruotsin SM-pilkkeihin. Sen jälkeen alamme tietenkin valmistautumaan ensi vuoden SM pilkkeihin Kuopioon. Joukolla tulemme sinnekin yrittämään.

JAANA

 

 

 

 

1. huhti, 2019

Vuotuinen mukava Jämtonin lahden kilpailu. Jos nyt onnistuisin paremmalla kunnolla kuin viime vuonna. Viime vuonna meni vähän lörinäksi koko kilpailu kun edellisyö oli mennyt juhliessa Luulajassa pohjoismaiden mestaruutta.

Eelis ja ensikertalainen Jämtönin kävijä Heikki lähtivät samalla kyydillä aamulla.

Paikalla olikin taas mukavasti suomalaisia ja ruotsalaisia. Ruotsalaiset kyselivät kovasti ensi viikonlopun Kemin SM-pilkeistä joten luvassa kivasti ruotsalaisia kilpakavereita SM mittelöihin. Hieno juttu, mukava saada lisäväriä  SM kisaan.

Kilpailuaika oli 3 tuntia. Alue oli taas rajattu keskeltä poikki. Kisatannerta jäi n. 2x3km. Kisan alkaessa minä taas kävelin jonkun matkan päähän vastarannalle ja Mika ja kumppanit lähtivät myös taas kauas jonnekin saarelle. Kun pääsin paikoilleni niin ei siihen jäänyt kuin pari muuta ja mietinkin että saa nähdä. Tässä ei  näkynyt edes vanhoja  pilkkireikiä että siinä olisi joku edes pilkkinyt koko talvena. No, ei voi mitään päätin silti jäädä tähän.

Kisalaukaus kun pamahti niin tein reijän ja ei mitään… toisenkin vähän ulommas …ei mitään. Silloin ajattelin että mitä helvettiä minä täällä taas teen kun ei täältä viime vuonnakaan mitään tullut. Joskus olen tästä saanut hyvin kalaa mutta sekin oli vain kerran yhdessä kisassa jossa erehdyin takaisin tullessa. Ne muutamat naapuritkin häipyivät tyhjin käsin siitä poispäin.

Myönnän että lähdimme vähän soitellen sotaan minullakaan ei ollut kuin 3 vapaa mukana ja ei yhtään varavälinettä. MIKÄ VIRHE! Pilkin alussa minun lempparilla, hopea-kulta lätkällä johon voi aina luottaa. No siirryin vähän matalemmas poukamaan päin ja hups sain pari pientä ahventa. Oho, jospa jäisin näitä taas keräämään.  Se loppuikin lyhyeen ja tein neljännen reijän ihan randomina 1,5 m. veteen ja siinä se oli 25 minuuttia kisan alusta!! Ahventa alkoi tulemaan sekä särkiä joista osa oli aika isoja.

Pilkin siinä yksin innoissani ja katsoin kellosta kuinka kauan ehdin siinä yksinäni repiä kalaa. 25 minuuttia ehdin pilkkiä ennen kuin ensimmäinen kairaaja hiippaili takaa tulemaan. Kiva, ei kairannut liian lähelle ja voin sanoa että tosi fiksuja kaikki olivat jotka siihen loppujen lopuksi alueelle tulivat. Eivät he oikein alkaneet saamaan siitä kalaa ja jos he saivat ne olivat pienempiä. Kilpailuaikaa oli mennyt tunti ja lätkän tapsi oli jo poikki ja toisesta vavasta sain koukun irti ja minulla ei ollut varavälineitä joten tiesin että 2 tuntia jäljellä ja yksi vapa/morri  käytössä enään, keltainen morri ja se uusi messinki-hopea särkiellu sama pilkki jolla sain kalat Luulajan SM joukkuekisassa. 

Minun täytyi varovasti pilkkiä etten menettäisi tätäkin, ja kisa olisi ollut sillä taputeltu. Eipä mitään.. tunnin kun olin pilkkinyt tässä mukavasti saaden ahventa ja särkeä sain särjen jolla oli se minun katkennut siima ja oranssi morri suussa YES! Sain vaihtomorrin jos menettäisin tämän. Nyt oli vähän turvallisempi olo. Sormet olivat kyllä niin kohmeessa että en ehkä olisi onnistunut kunnolla sitomaan  sitä.  Ympärille oli jonkun verran tullut porukkaa mutta eivät saaneet kalaa aivan yhtä hyvin. Puoli tuntia ennen kisan loppua kalan tulo hiipui ja en keksinyt enään keinoja jatkaa siinä. Sain pilkkiä kisassa yhdellä reijällä 2 tuntia se on aika harvinaista minulle. Päätin lähteä rantaa kohti ja keräillä tuurilla ahvenia. Sainkin 3 ahventa vielä ja kisa olikin jo loppu.

Rannalle päästyäni punnitukseen huomasin että pusseja oli pieniä ja isoja. Kuulin myös että lähtörannasta oli tullut isoja lahnoja, niinpä se yleensä täällä on.

Kalani painoivat 9,2 kg. Haastattelin minun pilkkinaapurit ja he olivat saaneet n. 5kg. kalaa jokainen. Heikki tuli myös punnitukseen jotain vajaa 3 kg oli hänellä, ei ollut oikein löytänyt paikkaa ja kaloja. Odottelimme siinä vähän aikaa että Mika ja Eelis saapuisi rantaan ja punnitukseen mutta ei näkynyt poikia. No ei jaksettu odottaa niitä ja  menimme autolle viemään välineet niin autossa näyttikin olevan ovet sepposen selällään ja pojat olivat jo autossa. MITÄ IHMETTÄ! No kävelin autolle ja Mika ja Eelis siinä kysyy minulta että saikko kallaa minä että no sain. No paljonko? Sanoin että nio och två. HÄH? Oisittepa nähneet poikien ilmeet ja Eeliskin heitti että ”lähetään kotia.  Ei ollut pojilla mennyt kaikki vissiin ihan putkeen.

Selittivätkin siinä että olivat säikähtäneet niitä isoja lahnapusseja lähtörannan pilkkijöillä ja oli usko mennyt, joopa joo.

Kaikki nuoria lukuunottamatta olivat samassa sarjassa, voittajalla oli 9.3 kg, ja minä tulin toiseksi 9,2 kg,lla  ja Ulf kolmanneksi vajaalla 9 kg,lla joka  pilkki myös särkiellulla 90mm.

HIENOA, Ellulle 2 mitalisijaa!

JAANA

TULOKSIAhttp://nya.sportfiskeklubben.nu/sites/sfk/files/pimpelt%C3%A4vling_resultat_2019_J%C3%A4mt%C3%B6n.pdf alla olevassa osoitteessa