Prännärin pilkit

Prännärin pilkit 31.1.2021

Meri-Lapin urheilukalastajien hyvällä yhteistyöllä ja luovuudella järjestämät pilkkikilpailut. Kilpailuja on pidetty täällä Meri-Lapissa rajoitusten puitteissa ja talven aikana meillä on ollut mm. kolmen järven cup kilpailut jotka järjestettiin ilman turhia kontakteja max 10 henk./järvi  ja samana päivänä kilpailtiin neljällä eri järvellä. Ne menivät ihan hyvin meidän osalta ja hyvää palautetta tuli muiltakin osallistujilta.

Tälläisena haasteellisena aikana ja työkiireiden keskellä oli mukava päästä taas kilpailutunnelmaan.

10 asteen mukava pakkaspäivä ja pitkästä aikaa pilkkikisoihin merelle. 20 hengen kilpailut kahdesta eri lähtöpaikasta Prännärissä. Kilpailijoilla oli ollut muutaman päivän harjoittelukielto kilpailualueella ennen kilpailua.

Kilpailuaika 3 tuntia ja 15 minuutin siirtymät ja kilpailukalana AHVEN.

Lunta oli paljon jäällä ja oli aika raskas kahlata potentiaalisille kalapaikoille. Minä aloitin vähän rannempaa kuin Mika ja Lauri jotka aloittivat suurin piirtein siitä mistä Vatasen Heikki sai muutama vuosi takaperin sen kuuluisan saaliin reilu 52kg ahvenia. Ei vaan alkanut meille kuulumaan ahvenia, minä sain 3 kiiskiä kun vaihdoin lätkän pienempään pilkkiin pitemmällä tapsilla. Käytin aina aloituksessa sitä minun lemppari kulta-hopea lätkää oranssi-keltamorrilla ja toisena pilkkinä käytin 55 kulta/mes/hopea/holo oranssi-kultamorrilla ja pitkällä tapsilla. Mika oli saanut pari ahventa kun saavuin heidän kaveriksi keskemmäksi.  Laurilla oli siinä kovasti asiaa ja katsoimme eteenpäin merelle ja seurasimme kun joku istui vaan paikallaan ja Lauri tuumasi että pitäiskö mennä tuonne että sieltä saattaisi tulla kalaa. Mika vastasi siihen että mene ihmeessä jos et ole saanut yhtään kalaa joten Lauri läksi sinne sitten, hänellä kun tuntui olevan virtaa vaikka muille jakaa.

Minä haeskelin siinä ahvenia ja kairailin ja ehkä 15. reikä sain 2 ahventa ja sen jälkeen ei mitään vaikka kuin kairasin ja haeskelin. Kun kilpailuaikaa oli mennyt tunti niin päätin kävellä sinne mihin Lauri oli mennyt koska näin että siellä hän istui edelleen paikallaan toisen pilkkijän kanssa.

Kun pääsin sinne niin siellähän nämä herrat kilpaa nostelivat ahvenia ja minäkin tein reijän siihen yllättävän matalaan veteen. Aloinkin heti saamaan ahvenia….JIHUU. Paljon mukavampi kun sai hetken jopa pilkkiä urakalla. Lauri vetasi pienen siian siinä välissä ihan hyvä siikamestarille joka sanoi että ei ennään muistanutkaan minkä näköinen se siika on vaikka vajaa vuosi sitten oppi niitä pilkkimään ja pakastimessa oli varmaan vieläkin niitä jäljellä. Ehkä n.20 minuuttia sain nostella koko ajan ahvenia ja sitten se loppui kuin seinään..niin loppui muillakin. Kairasin muutaman reijän ja sain pysähtyä vielä yhteen paikkaan josta sain ihan kivasti ahvenia. Loppuaika kului niin että ahvenia tuli vähän,  sieltä täältä pari.

Mikakin hiippaili loppuajasta meidän luo ja sanoi saaneensa jonkin verran tai paljon, ei siitä ottanut oikein selvää…Hämäystä. Olimme näet sopineet että kukaan ei saa paljastaa omaa tulostaan toiselle ja eikä toiselle ryhmälle ja tulokset julkistetaan vasta kisan jälkeen myöhemmin kun kaikki kilpailukortit on käyty läpi ja tulokset laitettu nettiin. JÄNNITYSTÄ peliin.

Lopputuloksissa Mika oli 6. ja Minä 2. Ihan hyvä tulos, oli aika nihkeää kuitenkin syönti. Olisin viisaampana voinut siirtyä aikaisemmin siihen kalapaikkaan niin tulos olisi ollut parempi… Tiedä häntä?. Laurilla oli 1,5 kg. Voittotulos Matilla reilu 5 kg samaiselta paikalta.

Mukavat kisat jälleen kerran

TULOKSIA  alla olevassa osoitteessa.

http://www.merilapinuk.fi/448306550

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *