Jokivarren kala

Tuoretta paikallista kalaa. Käsittelemme kalat
ammattiopisto Lappian kalankäsittelytiloissa.

Varattavissa tuoretta
Perattua ahventa 5e/kg
Haukifilettä 12e/kg kahden fileen n.500g vakuumipakkauksia

Ahvenfilettä 9,50e/500g vakuumipakattu pakaste
Jauhettua haukea 4,50e/500g vakuumipakattu pakaste
Herkullisten haukimurekepihvien ohje kaupan päälle!

Ajoittain tarjolla myös muuta kalaa
Talvisin tuoretta madetta 7e/kg

TOIMITUS tai haettavissa Ellun pajalta
Puh. 0400 576188
Ajankohtaiset tiedotteet ja toimituspäivät löytyvät
Jokivarren kalan facebook sivuilta.

Jokivarren kala
Jokivarrentie 459
95410 TORNIO
Puh.0400 576188 Mika
040 7214136 Jaana
Y-tunnus 3085060-4
elluvieheet@gmail.com

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 14%.

Jokivarren kala
Jokivarren kala hauki
Jokivarren kala kalat
Jokivarren kala haukifile

Haukimurekepihvi

Mureketaikina
500gr jauhettua haukea
1 kananmuna
loraus kermaa
max. 50gr hienoa juustoraastetta
½ dl korppujauhoja
vähän valkopippuria
½ tl suolaa

Leivitys
1 kananmuna
n.1 dl korppujauhoja

Murekemassa:
-Sekoita ensin kerma, korppujauho ja mausteet, lisää jauhettu kala ja loput ainekset taikinaan. Sekoita hyvin.
-Laita leivinpaperi pöydälle ja muotoile siihen taikinasta golfpallon kokoisia palloja. (tulee n. 6-8 kpl )
-Muotoile pihviksi (paina kuopalle) ja voitele pinta kananmunalla ja ripottele korppujauhoa päälle.
-Laita paistinpannu kuumenemaan ja lisää pannulle voita ja öljyä.
Kun paistinpannu on lämmin,
-Ota leivinpaperin päältä muovisella paistinlastalla pihvejä ja laita pihvit leivitetty puoli alaspäin pannulle ja voitele heti yläpuoli kananmunalla ja ripottele korppujauho päälle.
-Paista pihvit keskilämmöllä (nro.7 keraamisella levyllä) 3,5 min. molemmin puolin. Älä polta pintaa.
-Purista sitruunamehua valmiin pihvin päälle ja on hyvää.

Ahvenpata

500gr fileerattua ahventa
800gr perunaviipaleita

Liemi
1,5 dl tomaattimurskaa/sosetta joku tykkää chilitomaattisoseesta
0,5 dl öljyä
1 rkl sitruunamehua tms.
1,5 dl kermaa
1,5 dl vettä
2 rkl suolaa
1-2 rkl sokeria
1 tl sitruunapippuria tai mustapippuria
tilliä
(mausteita voi laittaa oman maun mukaan)

-Kuori perunat ja viipaloi. Aseta uuni 250 asteeseen
-Tee liemi valmiiksi sekoittamalla ainekset (Voit säästää osan mausteista laitettavaksi suoraan vuokaan peruna/ahvenfilekerroksiin)
-Lado voideltuun uunivuokaan (syvä vuoka on parempi) perunaa ja ahvenfilettä kerroksittain. Perunat jää päällimmäiseksi. Voit halutessasi laittaa osan mausteista joukkoon.
-Kaada liemi lopuksi vuokaan.
-Laita vuoka uuniin 250 astetta 30 min.
-Puolen tunnin jälkeen pudota uunin lämpötilaa 190 asteeseen ja KANSI päälle
-Anna olla vielä 1,5 tuntia ja ahvenpata on valmis.