SM-PILKKI 2023

SM- PILKKI NUASJÄRVI SOTKAMO 25.3

Tässäpä pitkästä aikaa kisajuttuja. Laitan tunnelmia myös vähän harjoittelusta ja esikisastakin.

Heti alkuun että tämä SM -pilkki vaati kyllä kaikista eniten ajattelua ja suunnittelua koska kalapaikat olivat niin vähissä.

SM-pilkin esikilpailu pidettiin 1 kk ennen varsinaista SM-pilkkiä. Ei oltu kumpikaan pilkitty ennen Nuasjärvellä. Sen verran tiedettiin isojen ahventen paikkoja mitä Mika ja Eelis oli joskus löytänyt SM-uistelussa. Paikka oli outo myös muille meidän seuran jäsenille.

Esikisassa lähdimme järven oikealle puolen ja siitä keskelle ja EI HERRANJU…..! Ei alkanut ahventa kuulumaan olimme Mikan kanssa siellä  keskellä ja päädyin sitten Haaponiemen suuntaan sieltä löysin 4 ahventa kovan etsinnän jälkeen. 1t ja 15 min. meni kävelyyn kun kävelin takaisin. Mikalla oli nyrjähtänyt polvi ja hän ei saanut yhtään ahventa esikisoissa, melkein piti ambulanssi hänelle soittaa.

Olimme kaikki sitten viisaampia esikisan jälkeen.

Todettiin että ahvenia ei ollut ollenkaan siellä missä kesällä oli ollut muutama vuosi sitten.

Kuulimme että esikisan voittotulos tuli Kopanalahdesta,…JAAAA HA  sinne sitten seuraavana päivänä katsomaan ja testaamaan. Sinne oli matkaa reilu 5 km lähtöpaikalta!

Niin kuin olimme jo etukäteen sopineet Mikan kanssa että harjoittelemme seuraavan päivän ja meidän täytyi nyt autolla ajaa toiselle puolen koska Mika ei pystynyt juuri kävelemään.

Menimme aamulla Kopanalahteen ja sieltähän sai heti selkeän kuvan edellispäivän tapahtumista. Pilkimme valmiista reijistä aluksi ja melkeinpä kaikista tuli pikkuahvenia, no niin potentiaalinen kalapaikka löytyi.

Muuten….aamulla sinne ilmestyi joku paikallinen kilpapilkkijä mies ja hän ei ollut osallistunut esikisaan eikä aikonut osallistua varsinaiseen SM-pilkkiinkään. Häneltä sain tosi hyödyllistä tietoa järven profiilista ja kisoista mitä siellä on vuosien saatossa pidetty. Voin kertoa että tällä oli suurin ja ratkaiseva merkitys meidän SM-kisastrategiaan. KIITOS hänelle (kiitin kyllä silloinkin).

Miesten joukkue huusi yhtä henkilöä. Tiedettiin että kovakuntoinen hyvä ahvenpilkkijä tarvitaan. Mietimme siinä Kantojärven Perttiä että olisko hänestä lähtijäksi kun ennenkin on käynyt meidän kanssa SM-kisoja. NO,.. katsottiin ensin kun me melukit sitten järjestimme Ajoksessa ahvenkilpailut ja Perttihän voitti sen kovalla tuloksella. Näinhän se löytyi sitten se puuttuva joukkueen jäsen. HYVÄ!

10.3 PERJANTAI toinen harjoituspäivä ja viimeinen mahdollinen.

Vaikka kiirettä oli pitänyt ja pitää edelleen, päätimme Mikan kanssa palata vielä Nuasjärvelle ja käydä läpi järven paikkoja. Aamulla aikaisin menimme Kopanalahden kautta järvelle.  Joo.., oli siellä tuttuja kilpapilkkijöitä myös. Testasimme aamulla äkkiseltään että Kopanalahdessa on vielä ahventa mutta emme jääneet kauaksi siihen. Vesi oli laskenut paljon mutta se tiedettiinkin.

Kiertelimme siellä alueita karikkoja ym. mutta surkeaa oli, nyt tiedettiin ainakin mihin EI kannattanut kisapäivänä mennä.

Takaisin tullessa testasimme Kopanalahden vielä uudestaan kun siellä ei ollut juuri ketään näkösällä. Kairasimme täysin koskemattomaan paikkaan ja Mika alkoi saamaan isoja ahvenia, OHO! Minulla ei tapahtunut mitään. Mika käski vaihtaa pilkin ELLU 70 spesiaaliin ja laittaa pitemmän tapsin. Näin tein ja ette varmaan usko mutta aloin heti saamaan hyvän kokoista ahventa. OHHOOH! Äkkiä pois siitä ja muutama reikä vielä ja tuli hyvän kokoisia ahvenia.

Pistimme paikan tarkasti mieleen ja minä kävin vielä rannat tarkistamassa että tuleeko sieltä vielä kalaa ja pikkuahvenia tuli kyllä, aikalailla suljettiin pois ranta vaihtoehto koska se paikallinen mies sanoi silloin että siellä ei ole enään vettä kisapäivänä. Nyt alkoi kova miettiminen miten tehdään itse kisapäivänä. Me lähdimme kisaan tavoittelemaan joukkuemenestyksiä.

SM-PILKKIIN LÄHTÖ

Mika oli miettinyt ja ehdottanut kaikille että koko heidän miesjoukkue Mika, Eelis, Pertti ja Matti tulee Kopanalahteen sekä lisäksi minä, nuorten joukkueesta Nico ja Emmi. Minua vähän epäilytti että onko viisasta mutta Mika piti pään ja sanoi että ei muualla ole noin varmaa kalapaikkaa ja jos jokainen joukkueen jäsen saa sen 2kg se on hyvä tulos.

Mika teki SM-kilpailuun kaikille miesten, naisten ja nuorten joukkueessa oleville sen Ellu 70 spesiaalin. Ja morrimestari Heikki teki meille morrit matkaan. KIITOS!

Ajateltiin että nuorista Lauri jää aikaisemmin saaren luokse koska hänellä on se paksumpi haalari ja on kova homma kävellä sohjossa se reilu 5km ja toiseksi ajateltiin että hänellä on sitä ison kalan tuuria niin aivan hyvin voi sieltä joitain vonkaleita saada. Minun joukkueen Elisalla ja Annella oli tiedossa lähtörantaa lähempänä olevat mahdolliset kalapaikat.

Lähdimme perjantaina ajamaan meitä oli meidän autossa yhteensä 5 henkeä ja osa tuli omalla autolla.

Meillä oli aikainen herätys kun oli myyntipaikka paikan päällä. Minä nukuin aika huonosti varmaan jotain stressiä tai jotakin jännitystä oli ilmassa. Onneksi oli apulaisia mukana aamulla kun menimme paikan päälle. Mukava oli nähdä tuttuja ja asiakkaita.

Kisa kun alkoi niin mehän kävelimme suurin osa Kopanalahteen voin kertoa että aivan kauhean raskas oli, minä erehdyin erkanemaan liian aikaisin ja jouduin kahlaamaan polvia myöten Mikan ja kumppaneiden luo. Tein ensimmäisen reijän ja samantien aloin saamaan ahvenia ehkä n. 10kpl. Ajattelin että VAU ei voi olla totta näin hyvin lähti minun kisa käyntiin. Kala oli siirtynyt Kopanalahden puolivälistä vähän rannemaksi. Niitä oikein isoja ahvenia ei ollut tai ne ei syönyt.

No siinä oli jo aika kuhinaa ja kairaajaa ja niin en saanut enään sen jälkeen kovinkaan hyvin. Huomasin että joukkueen miehet kelasivat ahvenia aika hienosti. Eelis kairasi ja keräsi laidempana isompia ahvenia. Minulla ei vaan sattunut enään oikeen kohilleen, olin ehkä liian syvän puolella aina tai en vaan osannut keskittyä. Nico antoi hyvän vinkin kisan aikana josta oli hyötyä monelle mutta en paljasta kaikkia kun jotain täytyy jäädä takataskuun Kallavedellekin.

Matti jäi vähän ulommaksi pilkkimään päiväksi. Pilkimme koko päivän Kopanalahdessa ja Mika oli sanonut kaikille että sieltä ei saa lähteä mihinkään pois kisan aikana. Onneksi kaikki luottivat neuvoihin mitä saivat. Miehet tiesivät että heillä on kaikilla ainakin se 2 kg mutta Matista ei tiedetty kun hän jäi kauemmaksi. Sehän kävi sitten ilmi että hänellä oli vähemmän ja hän nyrjäytti polven vuorostaan onneksi kerkesi takaisin ajoissa.

Lähdimme 25 minuuttia vaille 14 pois Kopanalahdesta, eli liian aikaisin mutta varauduttiin siihen kauheaan kulkuun että varmasti ehdimme takaisin.

Laskin punnituksessa että minulla oli reilu 20 kpl. ahvenia. reilu 500gr.  Sanoinkin että taisin olla Kopanalahden surkein pilkkijä kun kaikki muut saivat kiloa ja kahta. Ääh, mutta semmosta se on.

Matti  sai sen 600gr. hän jäi liian kauaksi Kopanalahdensuulle tavoittelemaan niitä isoja ahvenia. Nuorista Emmi sai yli 1,2kg.  ja taisi pestä naisten sarjalaisetkin ja Nicokin sai melkein 1,2kg Lauri n. 600gr. HUOM! Lauri oli saanut 30 minuuttia ennen kisan loppua reilu 400gr,n ahvenen.

Elisallakin hyvin 1,1kg ja sanoi minulle pilkistä että hän vaan heilutti sitä ……….NO se joka on munkin lemppari kaikki tietää………HYVÄ, HYVÄ!

Tosi mahtava juttu!

Nuoret saivat joukkuekultaa, Emmi kullan, Nico kullan ja Lauri pronssia Elisa sai kultaa ja meidän naisten joukkue sai hopeaa. Miesten joukkue sai pronssia. Eli yht. 14 mitalia meidän seuralle. Mahtavaa!

HIENO PÄIVÄ! Vaikka vähän poikki oltiin. Hienot onnistuneet kisat, KIITOS myös järjestäjille!

TULOKSET löytyy alla olevasta linkistä

http://www.etelasavonvapaa-ajankalastajapiiri.fi/kilpailut/tuloksia/2023/smpilkki23.html

Meidän mitalit

Eelis kyseli siinä kotimatkalla sitten että lähdetäänkö huomenna Kalixiin pilkkikisoihin? OKEI ei tarvinnut kahta kertaa kysyä. Olimme kuulleet että siellä on särki syönnillä ja hyvin tulee särkiä.

Sunnuntaiaamuna sitten Kalixin merialueelle pilkkikisoihin särkivälineet viritettyinä. No, eihän se mennyt niin kuin Trömsössä, ei alkanut särkiä kuulumaan. Minä sain muutaman pikku ahvenen ja päätin sitten vaihtaa paikkaa keskelle vesistöä ja löysin kyläläisten kelkkajengin vanhat jäljet ja jäin siihen pilkkimään sain 14 kg pelkkää ahventa. Eelis pilkki siellä kauempana sen vaivaiset 26kg ahvenia, HUH huh! (Mikasta sen verran että hän lähti eri suuntaan ja väsytti itsensä kairaamalla ja sai vajaa 4kg ahvenia ja särkiä, ei se aina onnistu vaikka haluaisikin).

Hauskaa oli ja ihan kiva oli päästä pilkkimään kunnon ahvenia, ettei pääse vaan taidot ruostumaan.

JAANA

Tuloksia : https://nya.sportfiskeklubben.nu/resultat/slussen-1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *