Kolmen järven cup kilpailut

Kolmen järven cup Santalampi, Korpijärvi ja Kivijärvi

Kirjotanpas pitkästä aikaa vähän kisajuttuja. Täältä voi sitten luntata ja palauttaa mieleen juttuja näistä järvistä. Huomiona vain että  nämä kolmen järven cup kilpailut on ollut meidän kalaseuran Meri-Lapin urheilukalastajien järjestämiä.

Me olemme aikoinaan apinoineet tämän cup kilpailun formaatin ruotsista kun Råneå SFK järjesti jo kauan sitten näitä järvi cup kisoja ja todettiin että  hyvä juttu ja idea. Joten porukalla päätettiin että järjestetään täällä Meri-Lapissakin kolmen järven cup kilpailuja ja saimme näin lähemmäksi kilpailut ettei tarvitse niin kauas lähteä kisaamaan.

Cup 1 Santalampi 26.11

Kauden aloitus ja mukava taas pitkästä aikaa päästä pilkkikisaamaan ja nähdä kamuja tietenkin. Meillä onkin tosi hyvä mutta pieni porukka järjestelemässä näitä kisoja ja kaikki on sujunut jouhevasti.

Nuoria ei saatu kuin 1 (Lauri) matkaan ja hänkin osallistui miesten sarjassa. Joo myönnetään ettei säästytty kommelluksilta tälläkään kertaa mm. eräänä aamuna kairat olivat hukassa ja joku unohti Korpijärvellä ottaa repun matkaan jäälle. Ei niistä sen enempää, nehän kuuluvat asiaan näin alkutalvesta.

Santalampi on tosi pieni järvi Tervolassa. 18 astetta pakkasta ja kisaajia oli reilu 30 Rovaniemeä ja Oulua myöten. Ei kauheita toiveita  saada isoja tuloksia. Minä menin lähtöpaikalta vasemmalle ja Mika aloitti toiselta puolen keskeltä lampea siitä on yleensä kalat tullut mutta voittotulokset tulevat yleensä lähtöpaikalta katsottuna oikealta puolelta lampea. Mutta voittotulokset vaativat yleensä näiltä järviltä sen että saat särkiä joukkoon.

Sain siinä joitain pieniä ahvenia ja Eija oli siinä rannenpana ja sai myös joitain kaloja. Tällä kertaa kala olikin hätäisempi ja otti heti jos siinä oli kalaa. Testasin itsekin välillä ensimmäistä kertaa uutta Tellua messinki-hopeaa ja se oli hyvä täällä matalassa ja yllättävän nopea. Olin koko ajan tällä pienellä alueella.

Voittotulokset olivat vain 700gr,n paikkeilla ja minä sain  167gr. Mika sai 354gr.

Cup 2 Korpijärvi 4.12

Tämäkin pieni järvi Tornion Arpelassa. Täältä tulee sentään vähän paremmin kalaa.

11 pakkasta ja reilu 30 kisaajaa. Tällä kertaa voittotulokset tulivat lähtöpaikan läheltä oikealta puolelta. Mutta hyviä tuloksia tuli myös järven perältäkin perinteisiltä paikoilta missä itsekin olen joskus hyvin saanut kalaa. Minä jäin vasemmalle puolen ja sain ihan kohtalaisesti kalaa. Täälläkin kävi minulle niin että loppuaika meni vaikeammaksi. Mika meni oikealle puolen. Mika sai kalaa 2700gr. ja minä 1713gr.

Cup 3 FINAALI ja kinkkupilkki Kivijärvi 11.12

Pieni Kivijärvi Tornion Sattajärvellä. Vaikea järvi niin kuin nämä kaikki 3 järveä.

4 astetta pakkasta ja 45 kisaajaa. Arttu lähti myös kisaamaan nuorten sarjaan ja hänhän saikin hyvin kauden aloitukseksi, melkein puoli kiloa. Hän malttoi olla paikoillaankin ja sai särkiä joukkoon, Hyvä!

Mika meni lähtöpaikalta oikealle puoleen väliin järveä ja minä menin niin kuin aina järven perälle ja sain heti kalaa niin kuin muutkin siellä. Minun lemppari lätkä oli tosi hyvä ja toisena käytin kulta- hopea Ellu 55. Meillä molemmilla oli kameleontti puna-kelta 16 koukulla Heikin tekemät morrit 55,n alla. Niin kuin ennenkin niin kisa kävi loppua kohden vaikeammaksi. Sain kalani käytännössä ensimmäisellä tunnilla.

Huomasin ja muistin että olisi pitänyt olla survareita tai vastaavia syöttinä, ne olisivat toimineet ja olleet ehdottomia täällä sekä muillakin näillä pikkujärvillä. Me emme oikein tykkää käyttää surviaisia kisoissa, mutta ehkä pitäisi. Kotimatkalla Lauri selitti kun oli kisassa kokeillut jäältä löytämäänsä survaria ja saanut samantien särjen.  Minun näköhavaintoni särjistä koko cupin aikana olivat vain puntarilla.

Mutta mukavat kisat olivat taas ja Kivijärven voittotulos oli yli 3 kiloa ja Mika sai päälle 2kg ja minä melkein kilon. Voittotulokset tulivat aika läheltä lähtörantaa oikealta puolen. Mika sijoittui kokonaiscupissa kolmanneksi, yllättävästi taas Mika on hyvin tasaisesti aina pärjännyt näissä cup kisoissa ja hän voitti arvonnassa kinkun joten ei tarvinnut lähteä kinkkukauppaankaan.

Arttu voitti nuorten sarjan ja sai kinkun ja voitti myös nuorten cup ja seuran mestaruuden nuorissa joten hyvä kilpailu oli hänellä, tuumasi itse että mulla taisi olla tilipäivä.

Seuraavana  meillä olisi joululahjakisa Luulajassa ja Prännäri cup. Saa nähdä minne muualle ehdimme osallistua. Olisi niin mahtavaa jo päästä kunnon kisoihin.

Suomen SM kilpailut Puruvedellä maaliskuussa täytyy käydä ja myös Ruotsin SM kilpailut Norsjössa huhtikuussa ovat myös sovittuna jossa edustamme Råneå SFK, ta. Toivotaan että SM-kilpailut voidaan järjestää .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *