Leton laituripilkit Torniossa

3.10.2020 Kisailimme Leton laituripilkit Torniossa. Edellisiltana katsoimme Mikan kanssa vähän välineitä että missä kunnossa ne ovat ja mistä ne löytyvät tällä kertaa. No, minä myönnän taas että omat välineet jäivät vähän vähemmälle tarkastelulle kun oli taas jotakin muuta puuhaa mutta otin kuitenkin erilaisia pilkkejä mukaan kun niitä on niin kätevä vaihtaa kilpailun aikana.

Kokoonnuimme aamulla puoli 9 aikaan Letolle, paikalla oli jo porukkaa ihan Rovaniemeltä ja Pellosta asti. Ilma oli sievä ja lämmintä oli 5 astetta.

Oli kiva nähdä kalakavereita pitkästä aikaa ja nuorisoakin oli kivasti paikalla. Innokkaalta kalamiehen alulta Laurilta kysyin että no miten se aika on nyt kulunut? Lauri siihen tuumasi että *no tässä sitä ootellaan että pääsis taas siikapilkille. Joo siikapilkkimisen hän oppi viime talvena ja istui päivät pitkät Puotikarissa merellä pilkillä ja taisi pakaste täyttyä herkkukaloista heidän perheessään. 

Kävimme paikalle tulleiden kilpailijoiden kanssa keskustelua säännöistä esim. pilkin heittämisestä ja välineiden kuljettamisesta mukana jne. Jonkin verran teimme muutoksia edellisvuoteen tämän koronahomman takia ja esim. laiturilla ei saanut mennä pilkkimään 3 metriä lähemmäs toista kilpailijaa jne. Meillä oli käytössä 2 aluetta laitureineen joihin paikat arvottiin. Aloituksessa piti olla 10 minuuttia omalla paikallaan ennen kuin sai vaihtaa paikkaa. Ensimmäiselle jaksolle sain aika huonon paikan puolivälistä kyseistä laituria, mutta jotkut saivat siitä vierestä aika hyvinkin kaloja. 

Kun 10 minsaa oli kulunut menin Mikan lähettyville vakoilemaan ja katsomaan kun hän sai jonkin verran kalaa ja minä en ollut saanut kuin yhden. Katsoin vähän mallia Mikan pilkkityylistä. Mika pilkki vuorotellen kulta-hopea lätkällä jossa oli oranssi morri 12 koukulla ja Ellu55 hopealla jossa kulta-hopea helmimorri 14 koukulla.  Laitoin itsellekin kirkkaimman pilkin hopea-holo Ellu55 ja Ellu70 hopea-holo pienellä morrilla ja laitoin pitkän tapsin ja sehän tepsi koska kaloja alkoi tulemaan. Sain aivan pieniä ahvenia mutta ehkä oli virhe sortua vaan kyttäämään ihan niitä pieniä ja nehän eivät painaneet mitään.

Pilkimme 2 tuntia täällä uuden laiturin puolella ja sitten kävimme tauolla jokainen syömässä omat eväänsä (tämä oli erittäin hyvä käytäntö pieni lataustauko samalla) ja ruokatauon jälkeen arvoimme uudet paikat laitureille, joissa pilkimme myös 2 tuntia. No minä sain mielestäni ihan hyvän paikan edellisvuoteen verraten semmoisen ison veneen lähettyviltä. Yleensähän ne kalat ovat veneiden alla jos niitä sattuu olemaan. MUTTA EI, taas sama homma ei ollut kalaa kuin muutamia pieniä ahvenen sinttejä.

Katsoimme siinä meidän pitkällä laiturilla kun Mika ja 6 muuta saivat hyvin kalaa vastapäätä olevalla lastauslaiturilla. ÄÄH!  Ainahan se laituri on ollut varma paikka kun siitä on saanut ainakin pikkusalakoita mutta nyt näytti tulevan isoa ahventa ja paljon. Siihen paistoi aurinko niin hyvin ja se oli aika suojainen paikka, liekö siitä johtunut.

Tornion kalamiehet olivat pitäneet viikkoja aikaisemmin laituripilkit täällä mutta kyseiseltä lastauslaiturilta ei ollut tullut kalaa, on se monesti niin arvaamatonta tuo kalantulo.

No ei auttanut kuin pilkkiä menemään vaan olihan se niin huvittavaa kun me vastapäisellä laiturilla emme saaneet juuri mitään ja vastapuolella revittiin koko ajan isoja kaloja. Nauratti kun meidän laiturilla keskusteltiin…..saikko kalan?  Nykäskö kala?…Ei tuu mittään… ja vastapuolelta vain kuului että……minkä kalan sää sait? Mää sain ahvenen……Oliko sulla iso kala?…mulla vähän pieneni ..ÄÄH! Minä vielä vääntelin puukkoa haavassa ja sanoin että me ei vaan osata pilkkiä kun toiset saa kalaa ja me ei!..

Mutta meillä oli hauskaa ja tietenkin tuli taas ideoita ja ehdotuksia sääntöihin tasapuolisuuden saamiseksi ja on niitä aina vuosittain muokattukin,Mutta en tiedä… mukava harrastus kuitenkin.

Leton laituripilkeistä tuli tällä kertaa ennätyssaaliit. Mika voitti miesten sarjan 9,3 kg ja Eija voitti naisten sarjan 8 kg. Ei sen puoleen Mika ja Eija sai eka jaksollakin pohjille aika hyvin kaloja. Lauri voitti nuorten sarjan. Minä sain yhteensä 400gr. Noin 200gr ensimmäisellä jaksolla ja 200gr toisella jaksolla. Arpaonni ei osunut minun kohdalle ja en sattunut hyville paikoille ja toisella jaksolla ei ollut tilaa ja järkeä vaihtaa edes toiseen paikkaan joten siinä sai nauttia oikein olan takaa pilkkimisestä ja pilkkikamujen kanssa ajatuksia vaihtaen ja toisia nälvien, heh heh

JAANA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *