Kauden ensimmäinen pilkkitreeni Sattajärvelle

Pakkasta oli ollut muutaman päivän ja eilen Sattajärvellä oli -15 astetta ja tänä aamuna jäätä oli jo läpi järven 10 cm. Tarkoituksena oli testata uutta Ellu 55 ja morreina käytettiin Jylkän Maurin valmistamia morreja. Ensimmäiset reijät antoi yhdet kalat molemmille, Jari sai hyvän kokoisen särjen ja paikalle tullut kylän kissa sai siitä evästä. Sitten alkoikin kalojen haku ja varmaan kahden kymmenennen reikien jälkeen vasta saatiin muutama pieni ahven ja kohta Jari löysi penkan reunan josta sai hyvin n,20-30gr ahvenia, pilkkinä Ellu 55 Hop-Hop. Tulin itsekin paikalle ja sain viereiseltä reijältä myös jonkin verran ahvenia. Nämä avenet jätettiin taakse ja siirryttiin toisen matalan penkan reunaan josta Jari jälleen ensimmäisenä löysi ahvenia ja suurempikin kala oli kiinni mutta harmikseen irtosi. Minulla kans oli isompi kala kiinni luultavasti hauki ja sekin irtosi. Muutamia pieniä ahvenia tuli näiltä paikoilta ja jälleen lähettiin hakemaan muita kalapaikkoja. Tavattiin tuttu mies Erkki ja yhdessä etsittiin eräs tunnettu kalapaikka ja Erkki löysi tämän matalan ja sai myös hyviä ahvenia. Jari ja minä tultiin myös tähän matalalle ja ahvenia saatiin, Jari sai myös Särki-Ellulla sinisellä Maurin morrilla päivän suurimman ahvenen 361gr. Tällä paikalla toimi Ellu 55 ja Särki-Ellun lisäksi Ellu 37. Eniten kuitenkin saatiin Ellu 55:llä. Tähän paikkaan myös lopetettiin pilkkiminen. Erkki oli jo eilen käynyt jäällä pilkillä ja tämä oli meidän ensimminen kerta tälle talvelle. Nyt sää on jo plussalla ja vettä sataa, kunhan ei vain jäät sulaisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *