Råneå, Krokträsket. Kauden avaus kilpailu.

Råneån kisan kalat ja testissä uusi hiilikuituvapa.

Otin kilpailuun testiin uuden hiilikuituvavan ja siihen Ellu 55 pilkin sekä morrin 14nr sini-punan. Särki-Ellu oli kakkos vaihtoehtona sekä muitakin pilkkejä oli valmiina. Kisa- aika oli 3h 20min ja siirtymät riittivät kun järvellä on pituutta vain 2km. Aloitin kilpailun järven keskimatalalta josta aloitti myös muutama muukin kilpakaveri. Kivi ja heinikko oli merkkinä matalasta ja tein reijän 15m,n päähän mutta siinä oli ainakin 6m syvää joten tein uuden reijän lähemmäs ja nyt oli sopiva 3m,n syvyys mutta kaloja ei vaan kuulunut. Menin heinikon yli ja sama matka heinistä ja heti oli ahven kiinni, tein kolme reikää alueelle mutta vain kaksi ahventa tuli lisää. Reppu selkään ja vanhalle paikalle niemen kärkeen josta olin joskus saanut kohtalaisesti kaloja. Täällä ei ollutkaan ketään ja kolmas reikä alkoi antamaan ahvenia ja sainkin n.30kpl ja hain uuden paikan 10m sivulle ja ahvenia alkoi nousemaan. Nuori mies Hannes tuli myös paikalle ja kerroin millä näyttää kalaa tulevan parhaiten mutta ihan ei sattunut pilkkireijät Hanneksella kohdalleen mutta joitain ahvenia hänkin sai. Jälleen onnistuin itsekin saamaan ahvenia n,30kpl painoltaan n, 30gr ja 10kpl särkiä painoltaan n,50gr .Sattuma-ahvenia ehkä tästä paikasta olisi vielä saanut mutta suuremman saaliin toivossa jatkoin matkaa seuraavalle lahdelle. Muitakin pilkkijöitä oli tällä lahdella ja sain pitkästä aikaa kalan mutta otti oli heikkoa. Pari miestä sai hyvin ahvenia ja itselläni tuli heikosti ahvenia. Vaihdoin Ellu 37 mutta oli liian syvää yli 3 metriä ja vaihdoin kulta-hopea 55 Ellun tilalle 55 Hopea-Hopean ja se alkoikin toimimaan. Näin vaihtui kalojen otti eri väriin joten aina tulee olla hereillä ja kokeilla uutta. Täältä löytyi yksi alue josta tuli muutamia hieman isompia ahvenia n,100-200gr. Pilkkijä porukka kiersi myös lahtea ja menin lopulta reilusti ohi ja sain yksin kiertää viimeisiä paikkoja. Viimeisen tunnin keräilin ahvenia jotka ottivat hyvin enkä jäänyt odottamaan viimeisiä tärppejä. Aina joku reikä antoi pari kolme ahventa ja viimeiselle vartille juoksimme Hanneksen kanssa takaisin paikalle josta alussa tuli hyvin kaloja. Täältä sain vielä n,7 ahventa ja arvelin 4 kiloa olevan repussa. Hiilikuituvapa toimi hienosti ja niitä saadaankin piakkoin myyntiin Ellun sivuille. Hyvää kuntoilua tämä pilkkiminen on, reikiä tein n,70 ja parin kilometrin lenkin samalla. Punnituksessa sain 3,933 kg ja kolmas sija. Hyvin alkoi kausi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *