Kivijärven kinkkupilkit

Meri-Lapin urheilukalastajien järjestämä ensimmäinen kilpailu tänä talvena.Kivijärven kinkkupilkit kolmen järven cup 1 samalla.Lähdimme aikaisin aamulla matkaan kilpatavaroiden kanssa ja 9 vuotias Konsta poika lähti matkaan naapurista osallistuen ensimmäistä kertaa tähän vuosittain järjestettävään kinkkupilkkiin/cup-kilpailuun. Kivijärvi on pieni kirkasvetinen järvi Tornion Sattajärvellä.

Oli mukava nähdä ensimmäistä kertaa tälle talvelle taas pilkkikavereita. Aamu oli hämärä ja aika meni kivasti kilpailulippuja kirjoitellessa ja kuulumisia vaihdellessa ennen starttia. Kilpailuun osallistui 70 henkilöä Rovaniemi-Oulu akselilta.Kilpailu kesti 3 tuntia.

Ensimmäinen pilkkireissuni tälle talvelle ja kävelin suurin piirtein vakio aloituspaikoilleni ja ei ollut suuria toiveita minulla edelleenkään tämän järven suhteen,niin arvaamaton tämä järvi on.Mika oli käynyt harjoittelemassa yhden kerran Konstan kanssa täällä viikko takaperin ja olihan hän antanut minullekin neuvoja edellisiltana vaikka kuinka paljon,mutta kun astuin jäälle en muistanut niistä oikeastaan enään yhtään mitään. Pudotin lempipilkkini kulta-hopea lätkän  veteen mutta mitään ei tapahtunut.Vierestä mies sai jo kalan ennen kuin minulla oli pilkki edes vedessä. Joo,muutaman reiän kairailtuani toivottomalta näytti. Läksin järven perälle vähän matkan päähän poukamaan n. 2 metrin veteen, ei siellä kyllä ole paljon syvempää muuallakaan. Parista reiästä sain yhdet kalat ja jatkoin hieman eteenpäin vielä ja onnistuin kairaamaan oikeaan kohtaan. Sain nostella pieniä ahvenia tiuhaan tahtiin ja sain olla vielä yksin siellä, myöhemmin muutamat vieressä käyneet  eivät saaneet samalla tahdilla kalaa. Pilkin kulta-hopea lätkällä jossa oli puna-kulta morri 16 koukku ja tapsi oli 10cm. Parin tunnin jälkeen kalan tulo hidastui ja kokeilin myös hopea 55 Ellu-pilkkiä pelkällä koukulla mutta pari kalaa vain tuli.Lopussa vaihdoin 55 kulta-hopea Elluun puna-kultamorrilla ja  sain sillä vielä napsittua joitakin kaloja. Käytännössä katsoen kaikki kalat tulivat yhdestä reijästä muutamaa ”poikkeusta lukuunottamatta.IHME järvi!

Punnituksessa kalat painoivat 1747 gr.Paras tulos naisissa ja koko kilpailun neljänneksi suurin saalis.Voitin perheelle yli 6 kg,n kinkun josta he kyllä varmaan kuulevatkin tänä jouluna ruokapöydässä. Mikalla oli kalaa n.1100gr.Konsta voitti reilun 500 gr,n tuloksella myös omassa sarjassaan kinkun omalle perheelleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *