Prännärin uudenvuoden cup

Cupin toinen päivä. Edellispäivänä osanottajia oli huikeat 105 ja Ruotsin puoleltakin kilpakaverit olivat saapuneet paikalle ja muutama oudompikin ruotsalaiskaveri.Kisoihin olimme luvanneet hurjat saaliit, harmitti kun ahven oli ollut jo pari päivää hukassa jossain. Etelätuulta oli 8 metriä ja vesi laski kahden kisapäivän aikana yhteensä n.80 cm. Jäätä oli 30 cm ja jää oli kirkas sekä tosi liukas.Kilpailu kesti molempina päivinä 3 tuntia.Tämä cup kilpailu on sellainen että porukat käyvät muutamia päiviä ennen kilpailua sankoin joukoin harjoittelemassa ja kisat on voitettu jo moneen kertaan ennen kuin itse kisa on edes alkanut.Kalasaaliitkin ovat huimia jokaisella. Siinä vaihdetaan kokemukset yms. ja kavereille jätetään paljon kysymysmerkkejä. Tänä vuonna ei tullut sitä uutta saalisennätystä vaikka itse SM Vatanenkin oli jälleen saapunut ”kokeilemaan onneaan”.

Itse kilpailuun.Edellispäivänä minun saaliini oli huikeat 610gr.Olin niillä paikkeilla mistä yleensä kaloja on tullut ja tuli edellisvuonnakin.Mutta nyt jokainen kala piti hakemalla hakea ja harmittelinkin kisan jälkeen että miksen mennyt ihan outoon uuteen paikkaan niin tuloskin olisi ollut varmasti parempi. Kalaa oli tullut pääosin lumisien kohtien alta noin kahdesta metristä.

Tämä cupin toinen päivä, osanottajia 80 ja tänään pääsin ajoissa siirtymään jäälle.Siirtymät oli 30+ 45 min.Päätin mennä tukkialtaalle jonne kisaa olikin laajennettu näin toisena päivänä.Tiesin että sieltä saa paremmin kaloja ja isoja. Kävelin tai oikeastaan ”luistelin jonkin matkaa ja porisin siinä samalla yhden ”Matti Myöhäsen” kanssa . Sitten hän sanoo että ”hei eihän sulla oo edes kairaa! VOI V….Ei muuta ku kipasinpas takaisin auton luo ja hain kairan.Hyvinhän se lähti käyntiin ja pieni alkuhiki saatiin pintaan näin pakkasella.

Olin jo kuitenkin 5 vaille ennen kilpailun alkua altaalla ja pelipaikoilla.Mika ja kumppanitkin olivat siellä. Aukaisin yhden reijän ja aloin pilkkiä,lätkällä tietenkin.Ei kukaan näyttänyt saavan kalaa.Nyt se nähtiin,kala oli häipynyt täältäkin.Siirryin vähän reunemmas kun näin että Mika sai joitain pieniä ahvenia.Kolmas reikä ja kairan terä pilalla.Osui ilmeisesti johonkin kun tämä allas on aika risukkoinen ja moni oli jo kairansa tylsyttänyt aikasemmilla reissuillansa. En pystynyt kairaamaan, mutta kilpakaveri Anne kävi antamassa minulle kairan kun oli kaatunut ja loukannut olkapäänsä ja hänelle tuli kilpailun keskeytys.Näin jonkun epäonni voi olla toisen onni. Tein siinä sitten pari reikää ja varoin kaverin kairaa etten vain tylsytä ja pilaa sitä.Mutta onneksi ei tarvinnut sen enempää kairata kun olin jo kalassa kiinni.

Ahvenia alkoi tulemaan mutta pientähän se oli mutta kun näin että useat eivät saaneet mitään olin tyytyväinen ja pysyin paikallani.”Väliajalla tuli aina muutama iso kiiski. Aloitin lätkällä mutta vaihdoin sen sitten Särki-Elluun kulta –hopea ja 16 koukku kultakeltainen morri ja se toimi hyvin tässä. Pakkasta oli 9 astetta ja etelätuuli 8m ja sormia paleli hitokseen ja se toi haasteita pilkkimiseen. Katsoin ympärille ja porukka oli takana hajonnut eikä kukaan näyttänyt hirveitä saavan.

Ihmettelin että miten sain pilkkiä yksin melkein koko kisan.Ajattelin että muut luulee että minä en voi kairata sillä tylsällä kairalla (kun eivät sitä kairan vaihtoa nähneet) ja sen takia pysyn paikallani.Istuin sitten koko kisan tässä ja ahvenia tuli tasaiseen tahtiin mutta kädet olivat ihan jäässä. Kilpailun päätyttyä aloin sitten ottamaan kairaa irti jäästä ja VOI V… se ei irronnut.Apua se oli jäätynyt kiinni ja kaverin kaira ja ei voi rajusti repiä.Huusin Mikaa kaukaa avuksi ja hän sai sen irti mutta teräosa jäi siihen. No se siitä sitten, taas sain kairan mäsäksi.Tämä on sitä extremeä taas!

Punnituspaikalla olin melkein viimesten joukossa ja kaloilleni tuli painoa 4,5 kg ja kolmas sija,ei paha ollenkaan.Seurakaverilla oli 5,6 kg ja hän voitti myös cupinkin naisissa. Miesten voittajalla 15 kg..no ihan omaa luokkaansa jatkoi kuulemma samalta paikalta mihin oli edellispäivänä kilpailun lopettanut 6 kg,n tulokseen. Nuorten voittajalla oli 3,7 kg. Cupin voitto meni myös heille. Onneksi kalaa tuli enemmän toisena päivänä.

Kairaa lainannut kilpakaverikin soitti illalla ja raportin jälkeen pääsimme sopimukseen kairasta.Mutta hänen olkapää ei sillä kuitenkaan korjaantunut. Itse mietin muutamien kommenttien jälkeen että viime keväänä voitin yhden kilpailun käytännössä ilman kairaa, kun hajoitin sen alkumetreillä. Tarvitsenko minä kairaa, pärjäisinkö paremmin ilman sitä? Ehkä jossakin…….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *