Kuusiluodon pilkit

Nyt olikin oman seuran järjestämät kilpailut Kuusiluodon merialueella.Hieman historiaa: Tiesittekö että Pirkka-Pekka Peteliuksen äiti on syntyjään Kuusiluodon saaresta ja hänen maalaamat Kuusiluodon taulut ovat olleet monissa hänen näyttelyissään, Kuusiluodossa on myös toiminut saha ja asukkaitakin ollut yli 1000. Kisan alussa 45min siirtymä sitten 4 tunnin kisa ja takaisin 1h. Luvassa oli lumisadetta ja 11m/s etelä tuulta ja kisa-alue oli perämeri. Kelin vuoksi päätin lähteä ahventa hakemaan, käytin siirtymästä 44min ja olin kuuden metrin rinteellä ja sitä rinnettä aloin kalastamaan. Toinen reikä antoi jo 2 ahventa 70 ja 150gr, ja samanlaista tuntui olevan edessäpäinkin, toinen reikä antaa 1 tai 2 kalaa ja toinen tyhjä. Kaveri tuli rinteen vastapuolelle ja näkyi saavan paremmin joten siirryin sille puolen ja kalaa tuli kohtakaisesti ja koko oli n,150 gr. Kalan tuloa ei riittänyt pitkään ja siirryimme pitempiä siirtymiä ja löytyi uusi ahven paikka, kalat oli pienempiä mutta aikaa oli vielä puoli tuntia ja vartin verran saatiin vielä ahvenia. Arvioitiin saman määräisiksi meidän saaliita ja lopulta 50gr oli meidän ero.Pilkin ensin lätkällä ja sainkin joitakin mutta Ellu 85 mes-hopea sinikromi morrilla oli kyllä paras. Ensimmäisen tunnin aikana alkanut lumisade häivytti saaret eikä nähty kisan aikana muita pilkkijöitä. Punnituksessa paljastui särkien syöneen hyvin, suurin saalis 26 kg. Oma saalis oli ainoastaan ahventa 6,7 kg. Jaana vaimo oli särkipaikalla ja Ellu 85 kul-hopealla oli saanut 16,7kg ja samalla oman ennätys-saaliin kisassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *