Lapin mestaruuspilkit, Olkkajärvi

Olkkajärvelle jätin treenamatta kalapaikkojen vähyyden vuoksi ja etten jättäisi turhia jälkiä kalapaikoille. Aloitin jokisuun lahdesta johon tulikin ”muutama muukin pilkkijä” ja ensimmäinen reikä kertoikin paljon, vesi oli varmaan 1m alhaalla normaalista eli 50cm oli alla vettä. Toinen reikä ulospäin rannasta ja sama syvyys, ei muuta kuin reppu selkään ja juoksuksi varapaikalle. Reilu kilometri ja tulin paikalle josta sain piirin mestaruuden 2011 ja Jaana vaimo myös samana vuonna naisten mestaruuden. Paikalla oli rannalla pari pilkkijää mutta kukaan ei ollut kairannut tätä paikkaa, ensimmäinen reikä antoi n,15 ahventa n,15gr ja samaten pari seuraavaa ja neljäs reikä antoi jo muutaman isommankin. Paikalle tuli nuorten sarjan voittajakin Arttu K. ja saimme onkia kaksin reilu puoli tuntia ennen kuin muut tulivat ja jouduin hakemaan uutta paikkaa. Rannempaa alle metristä tuli 7 n,50gr kalaa ja yritin etsiä lisää mutta ahventa ei löytynyt. Tähän mennessä olin Lätkällä etsinyt kalat ja 85 Ellulla Hop-Hop onkinut ylös kaikki kalat. Kävin läheisen pienen saaren takana josta kahdesta reijästä tuli molemmista lähemmäs 10 pientä ahventa, tässä vaiheessa arvelin saaliiden jäävän pieneksi koska yhtään 70gr ei ollut tullut vieläkään. Päätin palata takaisin josta alussa tuli hyvin kalaa ja eikä paikalla ollut enää ketään, mutta turhaan, ei ainoatakaan ahventa löytynyt. Toisella puolen järveä oli porukkaa ja lähdin sinne katsomaan tilannetta ja sieltä tulikin pieniä 5-20gr ahvenia ja vanhat reijät antoiat hyvin, yhdestäkin reijästä tuli n,30 kpl ja kisan loppuun pilkin täällä,vaihdoin kuitenkin pilkin Kulta-Hopea 70 Elluun viimeiselle tunnille ahventen pienuuden vuoksi ja hyvin sillä tulikin. Alussa pidin tapsia alle 10cm kalan ottaessa hyvin ja lopussa pienten ahventen pyyntiin oli 15cm tapsi puna-kulta morrilla. Tuloksena oli Hopea sija miesten sarjassa ja joukkue mestaruus.

Joukkue mestaruus Lapin mestaruuspilkeissä. Miikka Puumalainen, Mika Jaako ja Eelis Lassheikki, sain myös hopeaa miesten sarjassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *