Särkijärven pilkkikilpailu 5.4.2015

Näissä pilkeissä ovat kilpailukaloina kaikki kalat ja edellisillä kerroilla on aina itsellänikin ollut haukia. Kilpailu on 4 tunnin ja järvi on tunnettu hyvistä ahvensaaliista, suurin kisatulos on 23kg pari talvea sitten. Kilpailupäivä oli lämmin ja aurinkoinen. Tällä kertaa aloitin kilpailun järven pohjoispään oikealta reunalta ja jo kolmannessa reijässä oli hauki kiinni, liian vähällä väsytyksellä yritin vetää ylös mutta Lätkästä meni tapsi poikki. Ahvenia tuntui olevan mutta alle 10gr kaloja ja pari 70gr ahventa, päätin käydä 15min jälkeen kokeilemassa sitä haukea uudelleen ja heti oli hauki kiinni kun pudotin pilkin, nyt väsytinkin sen kunnolla ja sain hauen ylös mutta tapsi meni jäällä poikki ja näin 2 koukkua huulessa kun pudotin sen reppuun. Nyt taas alkoi kalojen hakeminen, olin ottanut harmikseni nopean kairan sillä jäätä oli 70cm ja vettä välissä. Kävin vastarannalla mutta en saanut mitään, palasin takaisin keskelle ja löysinkin joitakin kaloja niiden 10gr lisäksi. Aikaa kului ja kaloja ei löytynyt kunnes lähdin keskimatalalle ja ensimmäinen reikä antoi n,70gr,n ahvenia 1kg,n verran, otin käyttöön 100mm SärkiEllun hop-hop 15cm tapsilla ja kalaa alkoikin kertyä. Reikä antoi aina muutamia kaloja ja kun palasin 10min jälkeen sain vielä jonkun kalan kunnes tuntui että alue oli hakattu reikiä täyteen. Menin syvälle kokeilemaan ja siellä oli niitä 10gr,n ahvenia ja vedin niitä yhdestäkin reijästä 30-40 kpl SärkiEllulla. Pilkki pelasi hyvin ja oli tosi nopea, kalat vaan liian pieniä. Viimeisille minuuteille palasin matalle ja sainkin vielä jonkun paremman ahvenen.Kalasaalis oli tällä kertaa 4,6kg, hauki painoi n.1kg. Kalat tuli jos haukea ei lasketa noin 1 tunnin aikana, kalat olisi pitänyt löytää hieman aikaisemmin. Päivän suurin saalis oli 5,8kg ja vaimo pilkki päivän järven pohjoisperällä saaden 5,2kg ja naisten voitto, pilkkinä Jaanalla oli Ellu85 kulta-Hopea. Oma sijoitus oli jälleen 6.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *