SM-Särkipilkki 2015

Kuusamon pilkkiviikon yhteydessä pidettävät SM-Särkipilkit pidettiin Kostonjärvellä, samalla järvellä se pidettiin myös vuonna 2013 ja kalansaaliit eivät olleet suuria silloin, ja kyllähän syykin selvisi, ahventa pukkasi joka reijästä eikä särjen pilkkimisestä meinannut tulla mitään. Välineet testattiin ennen kisaa ja keltaista tai kultaa sai morrissa olla. Aloitin melkeinpä lähtörannasta ja kartan mukaan 7m vettä piti olla mutta vesi oli alhaalla ja alla olikin n.3m. Aloitin Särki-Ellulla 14nro,n kulta-Keltaisella koukulla ja ahventa pukkasi tulemaan, 15m,n päässä kilpailijat näkyivät saavan joitakin särkiä ahventen seasta ja siirryin lähemmäksi. Olin porukan rannanpuolimmaisena yksin ja 7 ahvenen jälkeen alkoi särkeä tulemaan, isoimmat lähemmäs 70gr mutta tartutus oli heikkoa, vaihdoin 16nro,n koukkuun ja kalat alkoivat tarttua, särkeä ja ahventa nousi vuoron perään ja tunnin kuluttua särjen koko pieneni lisää ja jouduin vielä pienentämään koukkua, nyt oli 18nro,n paljas koukku ja kaikki särjet tarttuivat samantien. Tunti oli kulunut ja kalan tulo oli 1,5kg tunnissa joten se tuntui olevan riittävä ja jo puolen tunnin päästä ahven valtasi paikan ja aloin etsimään uutta paikkaa, vanhat reijät antoivat n.3 särkeä heti ja ahvenet valtasivat aina reijän joten aina kun kala muutui ahveneksi niin kolmannen jälkeen vaihdoin uuteen reikään. Näin kulkemalla eteenpäin kisaaluetta keräilin särkiä pitkin penkan reunaa. Petäjäsaaren reunalle oli jossain vaiheessa kerääntynyt tiivis porukka joka alkoi jo purkaantumaan, samaten näkyi käyvän myös kaukana selällä olevalle pienelle porukalle.

Pilkin koko kisan Särki-Ellulla n.12cm,n tapsilla ja käytännössä paljaalla koukulla. Kisan päätyttyä olin edennyt vain 200m kisa-aluetta joten mikään urheilusuoritus tämä ei ollut. Porukkaa valui punnitukseen ja kävi selväksi että saaliit olivat heikkoja, n.2kg pusseja suurimmalla osalla. Ennen punnitusta tarkistin omat kalani ja olihan sinne eksynyt ahven, hylkäys olisi tullut jos tuon olisin vienyt punnitukseen. Tulokseksi sain 3,703gr ja 14 sija, vielä jäi parannettavaa. Joten ensi vuonna paneudutaan huolellisemmin tähän kisaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *