Sattajärven pilkit

Viikolla opastettiin Arpelan ala-asteen 1-3 luokan ja eskarin lapsia pilkkimään Sattajärvellä seuramme jäsenten (Meri-Lapin urheilukalastajat) kanssa ja veimme lapset järven parhaille kalapaikoille.Kala oli pientä ja vain muutama 50gr tuli, kalan koko oli pääasiassa alle 20gr joten tämän päivän kisaan lähdin pienillä 16 ja 18nr koukuilla. Kisa aika on 11-14 eli kolme tuntia ja pilkkijöitä paljon ehkä 300. Aloitin samalta paikalta jossa lapsia käytettiin ja ensimmäinen reikä antoi 7 ahventa ja seuraava vain pari 10gr;sta. Siirryin lähellä rantaa olevalle matalalle jossa oli lunta jonkin verran, muuten jää oli lumeton suurinmalta osin. Reikä osui aika hyvin matalikon rinteeseen ainoa miinus oli kun alla oli jokin iso oksa johon koukku tarttui heti kiinni pohjan syvyyttä kokeillessa. Särki-Ellu oli jälleen käytössä ja 16nr kulta koukku ja ahvenia alkoi tulemaan sopivaa vauhtia, kalat oli n,20gr joten ajattelin 2 kiloon pääsevän ja sitä arveltiin ennen kisaa voittotulokseksi. Muutamia kaloja irtosi niiden osuttua alla olevaan oksaan ja näitä kaloja ei kyllä olisi saanut karkuuttaa. Jaanakin tuli saman matalikon vasta puolelle ja alkoi myös saamaan ahvenia. Pilkkijöitä kertyi tälle pienelle matalalle sen verran kuin mahtui. Viimeisellä tunnilla tuli enään pieniä 5-10gr ahvenia joten kokeilin 18nr koukulla mutta ei auttanut ja pian nekin loppuivat. Kiertelin matalikon ulkopuolella olevia reikiä ja teinkin pari reikää vielä ja aina jostain tuli jokunen pieni ahven. Punnitukseen päästyä näytti se 2 kiloa pitävän paikkaansa ja suurin saalis oli 1,9kg, minulla oli 1,88kg ja toinen sija, Jaana oli myös toinen naisissa.Palkinnot jaettiin miehissä ja naisissa vuorotellen ja kun meillä oli samat sijat päästiin me hakemaan palkinnot yhtäaikaa.Sattajärven kyläyhdistys oli hankkinut palkintoja molempiin sarjoihin yli 50 kpl. Yhdet mukavimmista kisoista vaikka ei kalaisimmat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *