Stora Lappträsket Kalix

Nyt oli vuorossa jokavuotiset St Lappträskin kisat Kalixin pohjoispuolella olevalla järvellä. Pilkkijöitä oli saapunut kaukaa niin Suomesta kuin Ruotsistakin.Kilpailijoita oli n.250. Kisa on 3 tuntinen ja siirtymät 30+30. Aloitin kisan järven perällä oikealla olevan niemen kärjestä jossa pilkin viime vuonna 5 sijaan. Meitä oli paikalla vain 3 pilkkijää ja aloitusreijät eivät antaneet mitään.Kiersin niemen taakse ja sain ensimmäisestä reijästä muutaman ahvenen ja toinenkin reikä antoi vielä kolmisen ahventa mutta muuten oli tyhjää.Reppu selkään ja menoksi. Palasin puoli kilometriä taaksepäin ja näin kun ruotsalaiset olivat kokoontuneet syvän riinteeseen ja näyttivät saavan joitakin kaloja.Ohitin paikan ja kokeilin kauempaa samalta syvyydeltä ja joitakin pieniä ahvenia tuli ja taas jatkoin matkaa.Menin järven yli vasemmalle puolelle ja rinteelle päästyäni ensimmäinen reikä antoi pieniä ahvenia. Aikaa oli mennyt jo tunti ja päätin pilkkiä näitä pieniä ahvenia kisan loppuun.Kokeilin eri välineitä ja kun vettäkin oli n,5m huomasin että hop-hop Särki-Ellu oli nopein ja pyytävin.Koukkuna oli 16nr kulta. Tein reikiä reiluin välein koska jos tein alle 10m välein ei juuri tullut mitään.15-20m välein jokainen reikä antoi vähän aikaa ahvenia.Kalojen koko oli 10-20gr joten painoa kertyi hitaasti. Suurin saamani ahven oli n,70gr. Pilkin kaksi tuntia tässä lahdessa ja viimeiselle vartille palasin vielä parhaille valmiille reijille ja sain vielä muutamia kaloja. Tässä kilpailussa kyllä kuulee aloitus-ja lopetus äänimerkin kun järjestäjät ampuvat jollakin tykillä. Punnitukseen mentyäni näytti monella olevan samanlaisia kalapusseja ja joillakin hieman suurempia. Suurin saalis tällä kertaa oli juuri yli 5 kiloa ja se tuli läheltä lähtörantaa.Voittosaalis oli särkiä ja oma tulokseni oli yli 3kg ja n,15 sija. Pilkin suurimman osan saaliistani n.2 tunnissa joten aloituspaikka oli tällä kertaa väärä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *