Raanujärven pilkit

Pääsimme pitkästä aikaa kilpailemaan Raanujärvelle.Raanujärvi sijaitsee Ylitornion kunnan itäosassa.Järvi on 12 km. pitkä ja kalapaikkoja löytyy useita.Muistelin että ennen voittosaaliit olivat kymmenen kilon luokkaa ja pääosin ahventa. Tämän kilpailun järjestäjänä toimi Lapin Ahventiimi. Kilpailuaika oli 4 tuntia,siirtymät 30 min.

Hieno aurinkoinen ilma ja järvellä tilaa kaikille.Lähtö tapahtui ”pitkältä suoralta”. Mikan kanssa päätettiin lähteä oikealle jokisuulle karikoille ahvenia pyytämään.Kävelimme 30 minuuttia ja kyläläisiä istui pilkillä ennen karikkoa siinä keskellä.He kertoivat että siitä on edellisinä päivinä tullut isoja ahvenia.Nyt kyllä näytti siltä että iso ahven ei suuta aukaise. Kävelimme vielä vähän matkaa ja aloimme etsimään kaloja siitä keskeltä ja lähempää karikkoa.Minulla oli edellispäivänä ensimmäistä kertaa käyttöönotettu hopea Särki-Ellu käytössä.Muutamia reikiä kairailtuani näytti kyllä toivottomalta tilanne mutta vartti aloittamisesta kairasin reijän karikosta n.20 metriä ulos ja alla oli vettä n.2,5m.Sain heti hyvän kokoisen ahvenen ja toisen vähän pienemmän perään, kas kummaa särkiäkin alkoi tulemaan.2 tuntia istuin siinä ja pilkin särkiä kohtalaisella vauhdilla. Lopulta särkiä sai tosissaan härnätä ottamaan.Tällä välin Mika vielä etsi kaloja joka puolelta kilometrin säteeltä.

Kilpailuaikaa oli jäljellä 1,5 tuntia ja Mikakin tuli jo takaisin karikon luo.Hänen tilanteensa oli vieläkin toivoton.Kalan tulo hiipui ja yritin hakea vielä muualta mutta EI.Jouduin aina palaamaan samalle reijälle pilkkimään niitä jäljelle jääneitä pienen pieniä särkiä ja kiiskejä.Joskus saatoin ahvenen saada.Ajattelin että kyllä on kalan tulo nihkeää verrattuna siihen muutaman vuoden takaisiin kilpailumuistoihin. Lopetin kilpailun varttia vaille että saan rauhallisesti kävellä ”maaliin”,Mika käveli samaa matkaa takaisin. Mikalla ei ollut kalaa kuin varmaan kuin vajaa kilo ja arvelin että minulla on ainakin 3 kiloa. Olimme punnituspaikalla ajoissa ja kalapussit eivät olleet muillakaan kovin valtavat.Iso ahven ei ollut syönnillään.Voitin naisten sarjan 4,1 kg ja miesten voittajalla 5.5kg ja kävi ilmi että molemmilla oli ollut hopea Särki-Ellu käytössä, Miesten voittaja oli saanut ahvenia ja syvältä. Upea järvi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *