Simojokisuun Haukiuistelu

Myrsky nousemassa Simojokisuun Haukiuistelussa.

Uistelualueena oli jokisuulta meren edusta n,2km,n pituinen alue. Joelle pääsee vain muutaman sata metriä nousemaan. Luvassa oli sadepäivä ja kova tuuli, sääennuste piti kyllä paikkaansa.Kisa alkoi klo.12.00 ja päättyi 18.00. Perinteisesti soutukaverina oli vaimoni Jaana. Tällä kertaa emme menneet jokisuulle vaan suuntasimme riskillä meren puolelle. Saatuamme vieheet veteen oli ensimmäinen ahven heti kiinni ja kilpailukalana oli vain hauki. Meni tunti ennen kuin saimme ensimmäisen hauen ja sekin vain 300gr. Vettä satoi koko ajan ja tuuli koveni ja välillä piti soutaa saarten suojaan puuskien vuoksi. Toinen tunti oli jo kulunut kun saimme toisen hauen tällä kertaa 1,5kg,n painoisen. Heti perään tuli hyvä tärppi mutta kala pääsi irti. Ahvenia tuli aina välillä ja ne oli ihan mukavan kokoisia. Keräsimme ahvenia talteen järjestäjille kun olivat niitä tahtoneet. Merivesi nousi jo tänä aikana niin paljon että saarten roskalautat lähti seilaamaan eikä uistelusta tullut enään mitään. Päätimme lähteä vastatuuleen soutamaan jokisuulle mutta vene ei enään juurikaan edennyt ja tuulikin oli yltynyt jo myrskyksi. Tunnin soudettuamme epätoivoisesti,tulimme siihen tulokseen että parempi keskeyttää kilpailu. Keskeyttäneitä oli jo muutama.Jokisuulla olevat venekunnat olivat onnellisemmassa asemassa ja olivat voineet soutaa kohtalaisesti. Venekuntia oli kisassa 20 ja kahdella hauella sijoituimme kymmenenneksi. Säätiedotuksessa oli tuulten puuskaksi mitattu Oulussa yli 30 m/s joten ei ihme jos ei vastatuuleen päässyt soutamalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *