Tornionjoki Karunki, Motonetcup 2.

Vuorossa oli Motonetcupin toinen osakilpailu ja paikkana Tornionjoki. Lohen nousu oli alkanut ja lohia nousee n.2000 päivässä mutta kilpailukalanahan on ainoastaan Hauki. Kilpailualue on järvimäinen n.3km pitkä osa jokea. Punnitukseen hyväksytään vain 10 suurinta haukea jokaiselta venekunnalta ja aikaa on kahdeksan tuntia. Osallistuin ilman miehistöä ja olikin ensimmäinen kerta kun olin yksin moottorivetouistelukilpailussa. Aloitin kisan ihan etelärajalta ja vetoon laitoin neljä vaappua ja kaksi peltiä. Eipä tarvinnut kauan vetää kun ensimmäinen hauki nappasi kiinni. Paikalla tein kaksi kierrosta ja sain muutamia haukia suurin oli n.2kg. Tunti tällä paikalla ja siirryin syvälle vetämään, mutta en löytänyt kaloja. Ajoin vastarannalle ja syvyyttä oli n.1.7m kun päivän isoin hauki otti kiinni, kala nousi pintaan ja se oli yhdellä koukulla silmäkulmasta kiinni. Pakitin veneellä haavi vedessä kalan luo ja onnistuin haavimaan hauen kyytiin, painoa tällä hauella oli n.5kg. Reilu tunti oli mennyt aikaa ja 10 kalan keskipaino oli n.20kg. Aloitin tarkemman uistelun tällä alueella ja löysin hyvän paikan jossa oli vettä 1.3m-1.8m. Kalojen koko oli puolesta kilosta aina yli kahteen kiloon. Eräästä talosta lähti lohensoutaja soutamaan hieman alemmas lähelle Kukkolankoskea. Seurailin lohensoutajan kalastusta jonkin aikaa, pian soutaja oli palannut rannalle ja perkasi suurta lohta, joessa näytti olevan lohta runsaasti.Toisen tunnin täytyttyä iski jälleen iso hauki kiinni ja taaskin kala oli huonosti kiinni, tällä kertaa suupielestä yhdellä koukulla. Sama edeltävä temppu ei onnistunut tälle hauelle, vaan sydän kurkussa väsyttelin varovasti ja onnistuin haavimaan kalan,tällä oli painoa n.4kg. Nyt nousi keskipaino jo n.22 kiloon 10 hauella. Kaloja tuli ihan jatkuvasti ja vapautin kaikki alle 1,5 kilon kalat. Kalat iskivät joko papukaijan väriseen vaappuun tai vihreä-kulta peltiin. Kokeilin monia vieheitä mutta nämä pelasivat hyvin. Eräästä paikasta tuli kaksi säynävää, toinen n.2 kiloa ja toinen 1,5 kiloa, otin kalat talteen kuten otin myös kaikki sattuma-ahvenetkin joita joskus sain. Puhelu joukkue veneisiin Hopialle sekä Heinälehdolle kertoi isojen kalojen olevan tiukassa joten oma kisa oli mennyt hyvin tähän mennessä. Vaihdoin paikkaa ja ajoin jokisuulle kilpailun puolivälissä mutta löysin vain pieniä kaloja. Menin kokeilemaan syväuistelua keskelle jokea. Uistelin n.4m syvällä pitkin jokea kilometrin verran ja seurasin muita mutta kukaan ei saanut kaloja. Otin välineet ylös ja menin takaisin alussa löytämälleni paikalle jonne oli tullut yksi uisteluvene. He olivat saaneet muutaman hauen kuulosteltuani heitä. Veneen poistuttua tuuli yltyi aika lailla ja samassa alkoi hyvänkokoinen hauki syömään. Sain muutaman 2-2,5 kilon haukea ja sain keskipainon 10 hauelle n.25 kiloon. Täällä käytin lopun ajan kilpailusta ja ajoin punnitukseen hyvissä ajoin ja puoli kuudelta jo olin rannan tuntumassa. Mutta olipa päivä, käytin veneessä lähemmäs sata kiloa haukea jolla olisi tullut kokonaissaaliin voitto ja samalla kolmas kerta peräkkäin täällä. Hävisin voittajalle n.100gr ja sijoitus oli toinen. 10 hauen keskipaino oli 26170gr. Seuraavana on Vietosen uistelu 11.7 joka on kolmas osakilpailu Motonetcupissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *