Vietosen uistelu, Motonetcupin 3. osakilpailu

Vietosen uistelussa kilpailukaloina olivat hauki, kuha, ahven ja taimen. Kilpailuaika oli 12.00-20.00 ja Meri-Lapin urheilukalastajat järjestäjävuorossa eli kuuluin itse myös järjestäjiin. Hauella ei ollut kertoimia mutta muilla kaloilla kerroin oli kolme. Kävin viikolla harjoittelemassa Vietosella ja ei lupaavalta näyttänyt, 3 ahventa ja 7 haukea. Ensimmäinen kerta tällä järvellä ja kuhia pitäisi olla hyvin mutta ei ainoatakaan tullut. Eelis tuli kaveriksi kilpailuun joten nyt ei tarvinnut yksin uistella. Kilpailussa päätettiin pysyä hauen pyynnissä ja toivoa löytyvän hyvän kalapaikan. Kilpailupäivä valkeni pilvisenä, tuulisena ja kylmänä, ilma oli 13 asteista ja vesi 14 asteista. Ajettiin Vähä-Vietosen puolelle jonka suulta aloitettiin ja vedettiin syvältä sekä pinnalta. Vartin päästä nappasi ensimmäinen 1,2kg,n hauki pinnalta. Kierrettiin siinä paikalla ja ympäristössä mutta kaloja ei alkanut tulemaan.Samassa huomasimme uisteluvavan pudonneen joten täytyi tehdä täyskäännös ja aloittaa vavan etsintä. Ajoimme samaa reittiä takaisin mutta vapaa ei näkynyt joten luovutettiin ja jatkoimme uistelua. Yllätykseksi näimmekin välillä sen vavan pystyssä kellumassa vedessä ja poimimme naurujen kera kyytiin se. Taas oli aikaa tuhraantunut tunti mutta oli sitä jäljelläkin paljon. Miekojärvelle vievän kanavan edestä saatiin yksi kilon hauki ja ahven,Teimme pari kierrosta mutta siihen jäi kalan tulo. Vaihdoimme taas paikkaa reilusti ja paikasta josta sain viikolla yhden hauen saimme myös nyt hauen. Saimme puhelun kaverilta joka kertoi Matalan venekunnan saaneen jo 15 kiloa,joten jäljessä oltiin aika paljon. Jäimme kiertelemään tähän mahdolliseen kalapaikkaan ja niin vain alkoi haukia nousemaan. Kolme tuntia meni ja n.15 kiloa oli kalaa noussut, täällä kalat olivat hyvän kokoisia n,2-3 kiloisia. Neljän tunnin jälkeen meillä oli arviolta jo n.30 kiloa, tässä vaiheessa pyynnissä oli kaksi vaappua ja neljä peltiä. Väreinä pelleissä sai olla kulta-hopea ja vihreä-kulta. Kalan tulo hiipui joten haimme taas uutta paikkaa ja semmoinen löytyi kolmen metrin vedestä jossa kalat olivat pinnassa. Ensimmäinen kala oli iso ja junnasi syvällä kauan ennen kuin päästiin tunnistamaan se. Haukihan sieltä tuli ja yli 7 kiloinen. Nyt meillä oli hyvä vauhti päällä. Kalaa tuli tämän tästä ja kisaakin oli kaksi tuntia vielä jäljellä. Vartin yli seitsemän oli aika lopettaa uistelu ja puoli tuntia meni ajaa rantaan. Punnituksessa näkyi muillakin olevan kalaa ja kuhia oli tullut yhteensä n.20 kpl ja yhdellä venekunnalla oli taimen 4,3kg. mutta meidän haukisaalis oli peräti 62 kiloa ja ensimminen sija. Tulokset ovat www.motonetcup.fi. Motonetcupin johdossa pysyttiin ja finaali on Miekojärvellä 25.7.

Vaikea on löytää vapa aavalta vesiltä, tuuria oli kun löytyi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *