Särkijärvi, Ii-Kuivaniemi

Särkijärven kisaan lähdin treenamatta mutta sen verran oli tietoa että montaa kalaa eivät treenaajat olleet saaneet. Lunta oli ollut jo jonkin verran ja yöllä juuri ennen kisaa päättynyt lumisade ei tiennyt hyvää kalan syönnille. Suurin osa kilpailijoista suuntasi pohjoispäätyyn mutta minä menin vastarannan kuusikon eteen jonne tuli 5 muutakin. Kisa aika oli neljä tuntia ja hauki sekä made eivät olleet kisakaloja. Aloitin aika rannasta mutta vettä oli n,4m ja tyhjää oli, kolmas reikä antoi melkein 300gr ahvenen ja teinkin ympärille reikiä mutta en saanut muita kaloja. Jatkoin eteenpäin ja varmaan vasta 10:s reikä antoi kiisken ja pari ihan pientä ahventa. Kokeilin pienellä 16nr koukulla alkaisiko tapahtumaan mutta vain yhden sain enään. Tein alueelle muutaman reiän ja joistakin tuli yksittäisiä pieniä kiiskejä ja ahvenia. Puljujärvikin tuli tänne ja kertoi saaneen 4 pientä kalaa. Siirryin syvemmälle 4m ja sain heti ison ahvenen n,300gr ja siirryin takaisinpäin tällä syvyydellä ja sain vielä yhden 100gr ahvenen sekä niitä pieniä 5gr kaloja joitakin. Puljujärvi meni muutaman sadan metrin päässä olevien pilkkijöiden luo ja jäi sinne. Päätin itsekkin lähteä sinne ja ennen pilkkijöitä oli kaislikon pää josta kokeilin ja yllätykseksi täällä oli pieniä ahvenia n,5-13gr. Vettä oli alle 50cm ja aikaa tunti joten kokeilin eri pilkkejä ja yhteen nr 16 koukkuun tarttuivat hyvin ja siihen pilkiksi 55 hopea-kulta. Eka reikä antoi n,20 ahventa ja toinen hieman enemmän, siirryin poispäin pilkkijöistä etteivät kalat mene jakoon ja he saavat rauhassa kalastaa. Vielä kerkesin kaksi reikää kalastaa ennen kisan loppua. Punnituksessa näkyi kalaa tulleen tosi huonosti. Omat kalani painoivat 1097gr ja 5 sija. Jaana pilkki järven toisessa päässä ja sai 1200gr. Jaanalle naistensarjan ylivoimainen voitto. Juha-Matti Riepula vei voiton Ellu 85:llä 1700 grammalla. Onnittelut Juha-Matille suurimmasta saaliista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *