Lapin mestaruuspilkki 27.2.-16

Vihdoin ja viimein koitti Lapin mestaruuspilkit ja meidän seura oli nyt järjestämisvastuussa. Kilpailualueena oli Tornion edustan merialue ja lähtö tapahtui Leton kalasatamasta. Kilpailuaika oli 4 tuntia ja siirtymät olivat 30+45 min. Kilpailualueella oli ollut harjoittelukielto kilpailijoilla 5 päivää ennen kilpailua.

Aamulla oli 15 astetta pakkasta joten pirteä keli oli luvassa. Menimme aamulla jo ennen kahdeksaa paikalle pystyttämään telttoja yms. Ensimmäiset reippaat seurakaverit olikin jo siellä kolaamassa lumia. Onneksemme oli paljon apulaisia joten minä ja Mikakin voitiin keskittyä kilpailuun startin alkaessa.

Olimme jo päättäneet paikan mihin menemme n.4,5 kilometrin päähän Laivaniemeen.Yllätykseksemme joku oli kelkalla tehnyt reitin sinne. Meitä käveli n.8 henkeä sinnepäin ja minä en pysynyt Mikan perässä ja sumua oli jonkin verran ja kaikki katosivat näkyvistä mutta onneksi pystyin jälkiä seuraamaan. No päästessäni paikalle oli puoli tuntia mennyt jo kilpailuaikaakin ja sieltä mutkan takaa paljastui kelkkakööri joka oli myös kokoontunut pilkille  ja siitä arvasinkin että eipä täällä enään varmaan paljon ahvenia ole jäljellä. Luultavasti olivat kulkeneet siinä koko viikon jäljistä päätellen.Istui siellä jo muutamia kilpakavereita linssit huurussa jo pilkillä. Ei vaikuttanut runsaalta kalantulo. Pari reikää piti tehdä ennen kuin aloin saamaan ahvenia, huomasin että piti siirtyä rannemmas että tulosta alkoi syntymään. Tietenkin pilkin lätkällä ja punakultamorrilla.Ei tarvinnut tehdä pitkiä siirtymiä vaan muutaman metrin päästä aina sai muutamia ahvenia kun jaksoi kairata. Ahvenet eivät olleet kovin suuria. Mika ja kumppanit hermostuivat jo alkumetreillä kun eivät saaneet mitään ja siirtyivät eteenpäin rinnettä pitkin kalastelemaan. Mika saikin kuulemma hyvin siitä mutta kilpakavereilla ei oikein onnistunut ja he jatkoivatkin matkaa seuraavan saaren luo.Osa hyvälläkin menestyksellä.Minä pilkin samoilla paikoilla sen ajan ja kalan tulo loppui n.reilu tunti ennen kisan loppua. Huomasin että kun vaihtoi pienempään 55 Elluun lyhyellä tapsilla niin sai vielä syönnin alkamaan uudestaan.

Lopetin kilpailun puoli tuntia ennen kisan loppua ja lähdimme kaikki kävelemään kisakeskukseen. Rankalta tuntui kävely ja tämä oli taas niitä hetkiä kun ajattelin että onkohan tämä ihan normaali ihmisen hommaa. Maalissa se sitten unohtui kun näki taas tuttuja naamoja. Minun ahvenet painoivat 3,5kg ja olin ihan tyytyväinen siihen vaikka paljoa siihen ei pilkkimistä tarvittu. Enemmänkin kävelyä ja kairaamista tai siltä se ainakin tuntui. Voitin Lapin mestaruuden naisissa.Mikalla oli ahvenia 4,2 kg. Voittaja Kokkosen Jounilla oli 9780gr ja hän oli pilkkinyt puolessa välin Lettoa ja Laivaniemeä. Seuraavan päivän vietimme Oulussa kilpailussa kohtalaisella menestyksellä ja vaihteeksi särkiä pilkkimällä. Seuraavaksi keskitytään SM pilkkiin joka on ensi viikonloppuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *