Meri-cup 2 Särkikalat

Alkuviikosta tein lyhyen treenin kilpailualueelle ja löysin särkiä vesilaitoksen edustalta. Kokeilin välineitä sekä morrien värejä mitkä toimivat parhaiten, särkiellu sinikromi oranssilla pisteellä pelasi. Kisa aamuna katsoin matkan lähtöpaikalta vesilaitoksen edustalle ja 3,2km linnuntietä oli matkaa ja siirtymä mennessä 30min sekä takaisin 45min. Startissa pari kilpailijaa lähti suoraan sinne joten menimme Jaanan kanssa perään ja lopulta 19 kilpailijaa lähti sinne. Porukka aloitti lippusiimalla rajatun vesilaitoksen putken ympäriltä, itse menin erilleen meren puolelle n,15m päähän ja heti sain alkaa nostelemaan särkiä. Hopea-Kulta Särki-Ellu sekä sinikromi morri 12cm tapsilla pelasi edelleen hyvin. Seurasin muita minkäkokoista särkeä niillä nousi ja samanlaisia näytti olevan kuin itselläni. Osa porukasta ei meinannut saada kalaa ja he hakivat paikkaa, mutta myös moni istui ja veti särkiä minkä kerkesivät. Kalat olivat n,30-70gr ja ensimmäisen tunnin täytyttyä kalaa oli kertynyt n,3-4kg. Välillä hieman hiljeni mutta 1h 30min olin tällä ensimmäisellä reijällä ja siirryin vielä ulommas ja pari muutakin pilkkijää siirtyi myös. Täällä särki söi hieman paremmin ja tunnin pilkin tällä reijällä, edelleen särkiellu ja sinikromi morri. Palasin hieman takaisin kun oli iso alue kairaamatta takana ja sainkin siitä särkiä mutta kalojen koko oli samaa. Viimeiselle puolelle tunnille menin ulommas takaisin jonne oli kertynyt jo suurin osa pilkkijöistä ja täällä tuli sekaan jo isompiakin särkiä. Seurasi muiden pilkintää ja oma vauhti oli vähintäänkin samaa. Pilkin viimeiseen asti vaikka jotkut lopettivatkin hieman aikaisemmin, siirtymä riitti kyllä hyvin. Punnituksessa sain suurimman saaliin 12,955gr vain 25gr vähemmän oli toiseksi tulleella. Jaana pilkki samaisella alueella ja sai hieman yli 9kg ja toinen sija naisissa.Tämä oli meidän seuran ensimmäinen vain Särkikalat kilpailu ja saatiin hyvää treeniä SM-Särkeen joka on viikon päästä Oulussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *