Motonetcup, Kemin merialue

Vuorossa oli neljäs osakilpailu Motonetcupista, cup on mennyt meidän osalta hyvin, kaksi edellistä kisaa voitettiin ja ensimmäisessä kisassa oltiin neljänsiä. Kilpailualueena oli nyt vuorossa Kemin edustan merialue. Viikko aikaisemmin teimme Eeliksen kanssa lyhyet treenit alueella ja löysimme kaloja muutamasta paikasta. Arvioimme yli 30 kiloon pääsevämme kisassa jos vain kelit ovat kohdallaan. Päivää ennen kisaa kävin Konstan kanssa testaamassa Tornion edustalla vaappujen värejä ja syvyyttä missä hauet olisivat. Uistelimme 2,5 tuntia ja 10 vuotias Konsta käytti veneessä 30 kiloa kaloja, värit löytyivät ja varmistuivat vaappuihin. 

Kilpailu-aamuna aurinko paistoi täydeltä taivaalta eikä tuulen virettä käynyt, pahin mahdollinen keli siis edessä. Säätiedotus lupasi hieman tuulta puolilta päivin ja hieman pilviä. Kisa-aika oli 6 tuntia vartin siirtymillä. Kilpailukaloina oli kaikki kalat ja ahvenella sekä kuhalla kerroin 3. Kisan ensimmäinen tunti oli vaikea, vaikka vaappujen värit oli tiedossa niin piti jälleen käydä kaikki värit läpi ja lisäksi piti pellit testata mutta se ei auttanut, kuitenkin 3 haukea tuli täältä. Ajoimme uuteen paikkaan mutta sieltä ei tullut mitään joten siirtymä seuraavaan josta heti tärppi joka irtosi.Saimme kuitenkin hyvän kokoisen ahvenen heti perään ja hetken päästä alkoi myös haukia tulemaan. Täällä vierähti toinen tunti ja hieman oli jo alkanut tuulla joten taas mentiin ja seuraavalle paikalle päästyämme kävi iso metrinen hauki yrittämässä mutta se ampui aina ohi, ainakin kolme kertaa se yritti mutta emme onnistuneet saamaan sitä. Kuitenkin yhden hauen saimme kyytiimme täältä. Kalaa oli kertynyt jo varmaan 20 kiloa joten se tavoite yli 30 kiloa oli hyvää vauhtia täyttymässä. Nyt oli noussut jo pieniä aaltojakin ja uusi siirtymä uudelle paikalle jossa olikin kova syönti, ensin yksi ja kohta tuplat ja niin täyttyi pakki ( 40kg ) joten tavoite ylitettiin reilusti. Syönnin loputtua kisaa oli kulunut 4 tuntia ja poistettiin takavavat ja sivuille jätimme molemmille puolelle 2 vapaa eli neljällä uistelimme loppu kisan. Emme malttaneet vielä lopettaa uistelua ja teimme taas siirtymän ja kalan syönti vain parani. 15 kiloa tuli vielä kaloja pääosin haukea ja kello läheni kisan loppua joten siirryimme kisa- alueen edustalle josta tuli vielä 0,5kg ahven ja kohta alkoi myös haukia tulemaan. Viittä vaille lopetimme uistelun ja keräsimme välineet pois ennen punnitukseen menoa. Punnituksessa ahvenia oli 1,8kg joten kertoimineen teki 5,4kg ja haukien kanssa yhteensä 61 kiloa ja ylivoimainen voitto, kakkosella 21 kg ja kolmannella 14 kg. Samalla varmistui Motonetcupin voitto ennen viimeistä osakilpailua Miekojärven Kuhakunkkua joka on kahden viikon päästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *