Råneträsket 27.11.-16

Kauden avauskilpailu tälle talvelle, Råneträsket. Emme olleet kumpikaan koskaan käyneet tällä järvellä joten mielenkiinnolla lähdimme tutustumaan. Harvinaista että aloitimme Ruotsin kisoista tämän kauden mutta on ollut niin kiireistä ja monenlaista muutosta ja säätöä että Suomen kisat on saanut odottaa ja ei niitä jäitäkään ole ollut vielä joka paikassa. Räneträsketiin oli reilun tunnin ajomatka ja paikalle päästyämme huomasimme että järvi on keskellä kylää, aika pieni ja rannat olivat kaislikkoiset. Äänestyksen jälkeen kisa aika päätettiin 2,5 tuntia kestäväksi. Tuuli oli aika navakkaa ja pakkasta -6.

Katsoin illalla repun valmiiksi ja minulla oli Lokakuun laituripilkkien pilkit ja välineet vielä paikoillaan joten päätin että näillä mennään. Toukat tietty ostettiin edellisenä päivänä.
Kuulimme vinkkejä Råneolaisilta pilkkikavereilta että isoa ahventa saattaa olla luvassa. Kisan alkaessa kävelin toiseen päätyyn Mikan ja muutaman muun kilpailijan vanavedessä. Kisa alkoi  lupaavasti kun sain pilkin veteen niin heti oli pieni ahven kiinni. Pilkin koko ajan luottopilkilläni kulta-hopea lätkällä ja sini-kromi-puna morrilla. Se osottautui toimivaksi kuten niin monesti ennenkin. Muut eivät näyttäneen saavan siinä veressä oikein mitään ja jatkoivatkin matkaa. Mika jäi aloituksessa keskemmäs järveä ja sai joitakin kaloja sieltä. Pyörin ja kairailin siinä aloituspaikan tuntumassa ja onnistuin saamaan pikkuahvenia muutaman aina reiästä.

Tunnin päästä kalat tuntuivat loppuvan ja pilkkijätkin kaikki haahuilivat edestakaisin pikku järvellä. Huomasin että oikealla kaislikon vieressä oli porukkaa ja he eivät juuri liikkuneet. Kairailin itsekin  eteenpäin sitä laitaa menemään mutta mitään ei alkanut tapahtumaan. Palasin takaisin aloituspaikoille kun tiesin että siellä on ainakin jotakin kaloja. Sain olla tällä alueella koko ajan yksin ja kairailin kaislikon reunaa ja joka reijästä tuli yksi keskikokonen ahven. Kunnes saavuin pikkukohtaan josta tuli isompiakin kaloja ja useita! YES!  Aattelin että nyt alkoi Lyyti kirjottamaan mutta puoli tuntia ennen kisan loppua minulla oli tosi iso ahven kiinni mutta se katkaisi tapsin. Sen jälkeen en saanut siitä kohtaa kuin muutaman ahvenen. Lähistöllä kävi yksi pilkkijä jolla pääsi myös iso kala irti. Mikalla oli kalat hakemisessa ja hän oli lopussa saanut vähän kookkaampia kaloja.

Aurinko alkoi paistamaan ja kisa-aika läheni loppuaan. Punnituksessa huomasin etteivät saaliit kovin isoja olleet. Arvelin että minulla on n. 3kg, mutta kalat painoivat 2,2 kg. Näin kauden alussa kalatkin tuntuivat isommilta. Voittosaaliit tulivat lähtöpaikan rannan tuntumasta kaislikon vierestä johon Mikakin oli mennyt juuri ennen kisan loppua. Naisten voitto Råneoon 3,2 kg. ja miesten voitto Kemiin n.3 kg.  Mikan sijoitus 8. ja 1,6 kg.

Mukava kisapäivä Råneossa toi minulle kakkosijan ja voi harmi ne irtipäässeet kalat. Mutta jäipä taas jossiteltavaa kotimatkalle ja mikä parasta olin auton ykkönen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *