Särkijärven kinkkupilkki

Vuorossa olivat kolmannet pilkkikisat tälle kaudelle ja samalla kolmas kerta pilkillä. Joka vuotinen Särkijärven pilkit oli tällä kertaa kinkkupilkit ja sää ei suosinut pilkkijöitä, pakkasta -10 ja tuuli oli tosi kova alussa mutta onneksi se heikkeni kisan loppua kohden. Aloitin pilkkimisen pohjoisesta perältä matalikolta lätkällä ja toinen reikä antoi puolenkymmentä 15gr ahventa. Kun kaloja löytyi kokeilin eri pilkkejä ja lätkä antoi melkein heti ja Särki-Ellulla mes-hopealla loput ylös. Huomasin myös että hitaaseen nostoon ottivat hyvin joten aina nosto väristyksen jälkeen jos ei napannut. Tein uusia reikiä ja vain muutamat antoi yhden tai pari 15gr ahventa. Tunti meni tähän paikkaan ja tein siirron itäpuolelle järveä josta olen joskus saanut hyvin ahvenia ja ensimmäinen reikä antoikin yhden. Vettä oli n,3,5-4m ja kairailin tästä rantaa kohden ja melkein jokainen reikä antoi ainakin yhden ahvenen ja bonus ahvenkin 70gr tuli ( päivän suurin). Seurasin muita järven perukassa ja näyttivät istuvan paikalla joten pieni huoli tuli että riittääkö nämä kalat mihinkään. Ennen kisaa sain tietää treenaajilta että kalaa oli tullut tosi huonosti eli päätin vain jatkaa olinhan yksin tällä laidalla ja muut olivat ryhmissä. Tämä toinen paikka antoi jo yhteensä ainakin 30kpl ahvenia ja päätin mennä itäkulmalle viimeiselle puolelle tunnille josta olin myös saanut joskus hyvin ahvenia. Tänne kuusikon eteen tultua ei ensimmäinen reikä antanut mitään mutta toinen antoi jo 5kpl, kymmenen metrin päähän uusi reikä ja pari kpl tuli, takaisin rannemmaksi ja ainakin 5kpl ahventa tuli. Nyt alkoi jo kellon kanssa kilpailu, noin 3min ja reikä menin kisan loppuun asti ja vielä viimeisillä sekunneilla sain yhden ahvenen. Arvelin reilun kilon keränneen ahvenia ja kaikki tulivat lätkällä jossa oli 16nr koukku sinikromi morri punaisella pisteellä ja Särki-Ellussa paljas 16nr koukku ns, hengetön ja siihen pujotettuna valkoinen kärpästoukka ja tapsi n,12cm. Ei todellakaan tullut kylmä vaan aluspaita kastui kairaamisesta ja tämmöisellä kelillä onkin hyvä ripeästi liikkua ettei palellu. Punnituksessa painoksi sain 1132gr ja 3,s sija, vain 7gr kakkoseen. Naisissa Jaanalla meni ihan hyvin taas ja hänellä riitti taas tapahtumia, kolme kertaa oli tapsi mennyt poikki, ensimmäinen heti alussa mutta sijoitus taas 2. tuloksella 799gr.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *