Kivijärven kinkkupilkit 3-järven cup

Tänään alkoi seuramme järjestämät 3,n järven cup. Ensimmäisenä on perinteisesti ollut Kivijärvi jonka kitsaat ahvenet ovat tulleet tutuiksi paikallisille. Järvi on pieni n.500m pitkä ja leveä sekä kirkas vetinen, ahvenkanta on pientä n,20gr-30gr. Viikolla kävin treenamassa järvellä ja ahven oli hyvällä otilla, kalaa tuli 2-3 kpl reijistä ja yli puolelta alueelta järveä. Kokeilin eri pilkkejä ja Ellu 37 messinki-hopea antoi hyvin ja morrina Jylkän Maurin 18nr jossa oli vihreää ja oranssia tyvessä (kuva). Arvelin 2kg olevan parhaat saaliit kisassa mutta nämä kalat osaavat myös pistää suunsa kiinni. Kisa aamu oli kirkas ja pakkasta -14 mutta onneksi ei tuullut paljoakaan, päivän mittaan pakkanen hellitti hiukan. Laitoin Jaanalle ja Konstalle joka myös aloitti pilkinnän tälle talvelle samanlaiset pilkit sekä Lätkän myös jokaiselle. Konsta 10v kiersi viime talvena tämän cupin ja voitti oman 13v sarjan. Kisa aloitettiin melkein järven perältä jonne tuli vain muutama pilkkijä. Jaanalla alkoi hyvin kisa kun ensimmäisestä reijästä sai jo ahvenia, Konstan kanssa ei meinattu saada mistään kaloja mutta taisi olla 3 reikä kun sain yhden ja Konstalla varmaan viides josta saikin useamman. Noin joka kolmas reikä antoi yhden tai kaksi ahventa ja niitäkin piti odottaa jonkin aikaa. Ensimmäinen tunti meni täällä perällä ja kaloja oli varmaan n,15kpl. Päätin mennä keskelle järveä ja kolmas reikä antoi 3 ahventa ja sen jälkeen tein n.7 metrin välein reikiä ja neljä näistä antoi saman verran. Lähdin menemään itään päin mutta sieltä ei tullut yhtään ahventa, treeni päivänä kyseisessä paikassa oli hyvin ahvenia mutta nyt ei mitään. Palasin takaisin ja menin edellisen paikan ohi tyhjälle alueelle jossa ei ollut yhtään reikiä, eka reikä ja seitsemän ahventa peräkanaa ylös. Uusi reikä ja neljä ahventa tuli ja niin alkoi pilkkijöitäkin kerääntyä lähelle, kerkesin tehdä vielä kaksi reikää ja molemmista onnistuin saamaan kaksi ahventa. Viimeinen tunti alkoi ja päätin palata aloitus paikkaani ja sainkin pian yhden ahvenen. Kyselin tilannetta muilta pilkkijöiltä ja kilon luokkaa korkeintaan sanoivat saaneen. Kokeilin vanhoja reikiä ja sainkin aina jonkun ahvenen. Jaana oli koko päivän pienellä alueella josta aloitti ja sanoi saaneen aina silloin tällöin ahvenen ja arveli myös saaneen lähelle kilon verran ahvenia. Konstalla oli välillä koukku kiinni milloin repussa tai jossain muualla ja kävin aina irrottamassa kuten myös yhden ahvenenkin joka ei suostunut irtoamaan mutta hienosti Konsta itse pilkki ja laittoi syötit. Kierreltiin Konstan kanssa vanhoja reikiä kisan loppu aika ja toivottiin kalojen riittävän edes johonkin. Voittajalla oli 1423gr ja itselläni 1408gr ja toinen sija, Konsta oli myös toinen ja Jaana voitti vajaalla 800gr naisten sarjan ja sai joulukinkun. Cupin avaus meni meidän porukalta hienosti! seuraava Cup kilpailu on Korpijärvellä Loppiaisena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *