3 järven cup Korpijärvi

Vuorossa oli 3 järven cup 2 Korpijärvi. Järvi on pieni vain 800m pitkä ja 400m leveä mutta ahvenkanta on hyvä. Treeneissä Konstan kanssa huomattiin kalan koon olevan 40-70gr.n luokkaa. Konsta pääsi testaamaan uutta 30mm ellua maalatulla puna/helmiäisvalkealla ja sai hyvin ahvenia, arvelin tulevan kisatuloksen olevan parhaimmillaan 3kg.

Kisa-aamu valkeni kirpeässä pakkasessa, yöllä -30 mutta kova etelätuuli pudotti pakkasta vauhdilla ja oli kisan alkaessa enään -17 mutta kova tuuli. Tällä kertaa Konsta sai isänsä kairaamaan sille reijät eli sain itse paneutua kisaamiseen tosissaan.

Aloitin vastarannalta ja ensimmäinen reikä antoi heti 13kpl ahvenia mutta hieman pienempiä, pilkkinä hopea/kulta Lätkä ja siinä morrina oma puna/kulta helmimorri. Tein viereen uuden reiän ja sainkin vielä kolmeahventa ja takana sekä sivuilla oli pilkkijöitä joten siiryin eteenpäin 15m ja sain 3 isohkoa ahventa.

Reijitin alueen ja keräsin ahvenet joita tuli 1-3 kpl reijistä. Tämä alue sai jäädä ja kaloja täältä sain kerättyä yhteensä n. 30kpl ja sain kaikki Lätkällä.

Juoksin 200m eteenpäin muutaman pilkkijän ohi ja reijän porattua huomasin lätkävavan tippuneen ja ei kun takaisin juoksujalkaa hakemaan vapaa. Kilpakaverit vitsailivat että mitä sie juokset mutta kerroin lämpimikseni juoksevani. Tämä reikä antoi pienen odottelun jälkeen 4 ahventa ja jotka olivat n. 50-70gr.

Seuraava reikä samoin pienen odottelun jälkeen alkoi antamaan ahvenia joten kokeilin muitakin pilkkivaihtoehtoja ja 55 kulta/hopea antoi heti kaloja mutta koukku oli varmaan tylsä kun irtosivat samantien. 30mm puna/valkea ei toiminut nyt ollenkaan joten Lätkällä päätin pilkkiä.

Tällä alueella oli n. 5 pilkkijää ja kaikki saivat kaloja joten ehkä myöhästyin hieman kun aloitin 200m taaempaa. Pian tämäkin alue oli reijitetty täyteen ja jotain pitäisi keksiä kun kisa aikaakin oli mennyt 2h. Arvelin kaloja olevan sen 3kg joten tulos tulee olemaan hyvä ja tämä viimeinen tunti ratkaisee miten tulee käymään.

Tein ulommas rannasta reikiä mutta kaloja vain ei löytynyt ja lopuksi palasin vanhoille reijille ja sainkin yksittäisiä kaloja ja varttia ennen kisan loppua löysin kaksi reikää aika matalasta joista tuli n,30gr ahvenia. Otin käyttöön Ellu 37 mes/hopean morrina Pun/kulta 16nr 12cm tapsilla ja sain näistä reijistä melkeinpä kilon verran pieniä ahvenia.

Konstaa en nähnyt kisan aikana ja arvoitus oli paljonko hän oli saanut kalaa. Punnitukseen mennessäni Konsta tuli vastaan ja kertoi saaneensa 1800gr joten hyvin on 11v Konsta pilkkinyt. Jaana pilkki järven toisessa päässä ja sai myös yli 4kg ja naistensarjan voitto. Oma tulos hieman yli 4 kiloa ja viides sija.Cupissa säilyin 5 pisteen erolla toisena. Seuraava cup 3 Finaali on Sattajärvellä 22.1.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *