SM Pilkki Rantasalmi 4.3.2017

SM-PILKKI RANTASALMI 4.3.2017
Tätä kilpailua on jo odotettukin ja nämä SM-reissut ovat olleet aina mukavia reissuja. Mutta itse kilpailut ovat olleet vaikeita ja vähäkalaisia. Meitä lähti 18 Meri-Lapin urheilukalastajaa kilpailemaan Kolkonjärvelle Suomen mestaruuksista.

Majoituimme Varkaudessa johon oli yllätys, yllätys myös Raahen ja Rovaniemen kilpakaveritkin päättäneet majoittua. ”Hotellin” emäntä oli tosi puhelias ja avulias sekä ystävällinen. Pikkuisen vaan nauratti kun hän mainitsi siinä asunnon esittelyn yhteydessä että kannattaa jokaisen tuoda ne PILKKIHAALARIT yöksi sisälle lämpimään. JUU, kaikille tiedoksi kun tätä on kyselty että EI oltu Joroisilla Auvon hotellilla yötä, vaikka mielessä kävi kun mietittiin ja varattiin majoituksia että josko sinne mentäs ja se Auvo voisi samalla lyödä meidät ritareiksi. Olishan se Ritari tittelikin kelvannut….heh,heh.
Mika oli käynyt Kemissä merellä harjoittelemassa ja virittämässä meille valmiiksi välineitä Kolkonjärvelle. Tiedettiin että Kolkonjärveltä ei juuri kalaa tule ja kalat ovat syvällä n.7-11 metrissä. Arveltiin että jos 2 kiloa saa niin voi jo liputtaa.

Täytyy sanoa kun itse en ole paljon ehtinyt harjoittelemaan niin Mika oli hyvin virittänyt välineet ja ne toimi hyvin näissä olosuhteissa ja jälkeenpäin kiitinkin maalissa minun ”huoltojoukkoa”.

Kilpailukalahan on SM-kilpailuissa ahven ja kilpailuaika 4 tuntia ja siirtymät 45min. ja 1 tunti takaisin.

Päätin kävellä n.4 km,n päähän keskimatalalle koska kuulin että paikka oli esikisoissa ollut hyvä. Eipä ollut paljon vaihtoehtoja kun koskaan en ollut järvellä käynyt kuten ei oikeastaan moni muukaan meidän porukasta. Mika jäi välille koska polvivamma on viime aikoina haitannut liikkumista.

Kun kisa alkoi olin juuri ilmeisesti paikoilla ja siihen pysähtyi muutama muukin pilkkijä. Pudotin taas lempipilkkini veteen. Lätkän joka tällä kertaa oli täysin kirkas ja vähän painampi mitä käytän kotivesillä. Kala oli heti kiinni. Ja KIISKI tietenkin. No sehän olisi ollut liian hyvää ollakseen totta. Siirryin heti muutaman metrin sivulle ja ehkä n kolmas reikä niin kalaa alkoi tulemaan. Pieniä ahvenia perä jälkeen. Vettä oli n. 8 metriä. Oli omat haasteensa pilkkiä näin syvältä mutta hyvin se onnistui ja sain suht. nopeasti kelattua kalat ylös. Ajattelin että JES hienosti tämä lähti käyntiin ja että tuleehan täältä kalaa. Sain siitä ehkä 7 kalaa ja sitten se loppui. Siirryin taas vähän ja sain muutaman ahvenen. Ja vielä kolmannesta ja neljännestä reijästä sain kalaa ja muutkin siinä vieressä saivat joitain kaloja mutta pienempiä vaikka minunkin kalat olivat pieniä. Siitä kaikkosivat kaikki pilkkijät ja minä sain vielä pari kalaa mutta sitten alle kahden tunnin eli kisan puolivälin kalan tulo loppui kuin seinään, en saanut enään yhtään kalaa vaikka kuin hain ja yritin. Siinä se oli sitten se kalajuhla. Sain ehkä n.15 kalaa, en tiedä. Ilmeisesti minulla oli niin kiire etten ehtinyt niitä laskea. Pudotin jopa punnitus/siilausjonossa ahvenen mutta onneksi takana oleva herrasmies huomasi heti asian. (sija olisi pudonnut muutamalla alemmaksi ilman tätä ahventa).

Minun ahvenet painoi jotain 525 ja sija 15. Meidän joukkue oli 4. Täytyy olla tyytyväinen tulokseen. Jokainen meistä 18 urheilukalastajasta sai kalaa ja tuli hyviä sijoituksia ja pronssia M55 sarjassa sekä nuorten joukkue pronssia. Nuorilla oli joukkuehopea lähellä, eroa oli vain 1gr. Kyllä siinä poikia nauratti kun oli kuulemma irronnut kaloja ja yksikin kala oli ollut melkein jo käsissä. Mutta jäipä opittavaa ja parannettavaa. Ensi vuonna Kuusamossa uskon että kalantulo on aivan eri luokkaa.

Ihana päivä oli Kolkonjärvellä, aurinko paistoi ja tuttuja näkyi paljon.

SM kilpailun tulokset löytyy osoitteesta http://smpilkki2017.fi/smpilkki2017/sm17.htm

Nyt Mikan kanssa keskitymme Ruotsin SM kilpailuun 1-2.4 Skellefteåssa jossa edustamme Råneån SFK, ta. Kilpailu on kaksipäiväinen. Lauantaina on henkilökohtaiset sarjat ja sunnuntaina joukkueet jossa kilpailualueena on eri alue järvestä.
Tätä ennen meillä on Ruotsin DM kilpailut 26.3 Arvidträsketillä jossa karsitaan menijät Ruotsin SM kilpailuun vuonna 2018.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *