Kalix, Slussen

Slussenin ottipilkit ja osa kaloista

Slussenin pilkkikilpailu on perinteisesti ollut erittäin kalaisa, suurimmat saaliit ovat lähennelleet 40kg. Nyt on vielä lunta jäällä ja 70cm jäätä eli ei ihan niin suuria saaliita ollut odotettavissa kuin viime vuosina.Jaanan kanssa olimme ensimmäistä kertaa tällä paikalla kisailemassa. Kilpailuaika oli 4 tuntia eikä rajoja ollut.

Kyselin hieman paikallisilta miten ja mistä on kalaa tullut ja kuulemma vasta puolen lähtöä on tullut hyvin suuria ahvenia joten päätin aloittaa sieltä. Paikalle tuli n,6 pilkkijää ja seurailin minne muut menevät ja kilometrin päässä olevan saaren eteen näytti kerääntyvän iso porukka ja siitä edemmäs meni myös useita kanssakilpailijoita.

Pitkältä tuntuvan odottelun jälkeen lähti kisa vihdoin käyntiin ja pääsin aloittamaan. Avasin vanhoja reikiä eikä yhdestäkään tullut mitään, muutkaan eivät saaneet mitään ja lähdin eteenpäin. Aina kun vanhoja reikiä tuli vastaan kokeilin pilkkiä niistä ja jatkoin tuloksettomana etenemistä, parisataa metriä ennen saarta vihdoin nappasin ensimmäiset kalat. Yksi pilkkijä sai hyvin ahvenia ja minäkin jokusen yhdestä reijästä ja päätin jatkaa eteenpäin.

Saaren edessä oleva porukka näkyi saavan kaloja ja myös vasemmalla oli muutama pilkkijä lyöttäytynyt yhteen joten menin sen porukan taakse 20m päähän. Aloitin Lätkällä ja heti oli iso ahven lennosta kiinni ja samaten muutama lisää ja sitten alkoi isoa särkeä tulemaan. Vaihdoin Ellu 85 kulta-hopeaan ja valtavia särkiä nousi minkä kerkesin vetämään, olin tapsisiimaksi laittanut 0,20 joten se kyllä kestäisi.

Tovin kuluttua tuli nuori pilkkijä ja pommitti reikiä joka puolelle minusta ja vihdoin hänkin alkoi saada särkiä, mutta minulla särjen tulo hieman hiipui mutta syönti alkoi onneksi vielä uudestaan. Tähän tullessa vilkaisin kelloa ja 1h 10 minuuttia oli mennyt aikaa ennen kuin pääsin kaloihin kiinni mutta ei tätä iloa tarpeeksi kauan kestänyt, 40min ja porukka huomasi meidät ja kalat eivät kestäneet sitä kairaamista ja katosivat. Sain tuossa ajassa kerättyä n,13-15kg.

Menin etäälle isomman porukan luo ja näin parilla jo olevan pussitkin reppujen vieressä joten hyvin oli täälläkin tullut kaloja. Sain vain jokusen särjen mutta pieniä olivat ja vaikka kiersin vanhoja reikiä sekä tein uusiakin niin ei mistään löytynyt kunnolla kaloja. Alue josta sain hyvin oli tyhjentynyt pilkkijöistä ja palasin takaisin hyvälle reijälle ja särjet olivat tulleet takaisin mutta 5 särkeä kerkesin saada kun muutkin tulivat ja kalat katosivat.

Siinä olisivat nyt olleet hyvät neuvot tarpeen ja odottelin kunnes kaikki lähtivät ja toivoin särkien alkavan syödä uudelleen. Mitään ei alkanut tapahtumaan ja tein ratkaisun ja lähdin pois koko alueelta.

Kiersin saaren taakse ja porailin reikiä ja menin eteenpäin mutta en löytänyt kaloja. Näin edempänä kun kaksi pilkkijää istui keskenään ja saivat joitain kaloja ja menin lähemmäs n,10m päähän tein reiän ja samantien alkoi ahvenia nousemaan ja kun ne loppuivat alkoi isoja särkiä tulemaan. Vilaisin kelloa ja kilpailuaikaa oli jäljellä 50min joten kiire tuli. Vähän aikaa sain olla yksin kunnes takana olevat arvasivat minun saavan kaloja hyvin niin tulivat ja porasivat reijät ympärille, hekin alkoivat saada isoja särkiä ja kohta tuli myös Harry ja sen poika ja kova kilpailu siitä tuli. Harryn kanssa oli mukava kilpailla ja sillä oli hieno tyyli kahdella pilkillä pyytää, aina kun kalan nosti niin samalla tipautti jään reunalta toisen pilkin, näin ei Harrylla mennyt yhtään aikaa hukkaan, ainakin näytti siltä, en tiedä sitten.

Noin 20min ennen kisan loppua täytyi kintaalla peittää reikä ettei kalat hypi yli pöntöstä ja kaivoin pussin esille ja siihen lapoin kalat. Pussiin sain kerättyä n, 4kiloa särkiä ennen loppua, kaloja tuli kisan loppuun asti ja kisan päätyttyä Harryn kanssa vertailtiin kaloja ja Harrylla näytti olevan hieman enemmän. Onneksi punnitukseen ei ollut kuin reilu kilometri raskaan repun ja pussin kanssa. Painoksi kaloille sain 21,300 ja Harryllä 100gr enemmän mutta 3 meni meidän edelle, parhaalla 24kg.

Jaanan tutustuminen alueeseen ylsi 8,3 kg tulokseen ja sija 7. naisissa.
Ei olisi kärsinyt antaa tunnin etumatkaa näille kolmelle parhaalle mutta oli mukavaa pitkästä aikaa saada kunnolla kaloja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *